TÜRK futbolunun en önemli kilometre taşlarından biri kabul edilen ve tarihi başarılarla dolu olan 2'nci Lig takımı Altay, yarın kuruluşunun 100'üncü yılını hem büyük bir coşkuyla, hem de parasal sorunları yüzünden hüzünle kutlayacak.
Türkiye’nin 3’üncü Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın İzmir’de spor yapan ve aralarında eski başbakanlardan Adnan Menderes’in de bulunduğu gençleri, İttihat ve Terakki Cemiyeti’ne katmak için bir araya getirmesiyle 16 Ocak 1914 yılında kurulan Altay, koca bir asrı geride bırakacak olmanın heyecanını yaşıyor.
UEFA Kupası olarak bilinen Fuar Şehirleri Kupası’na katılan ilk Türk takımı ve Kupa Galipleri Kupası’na iştirak eden ilk Anadolu takımı olma özelliğine sahip Altay, Türkiye’yi Avrupa’da 9 sezon temsil etti. Toplam 41 sezon mücadele ettiği Süper Lig’de en fazla yer alan 6’ncı kulüp olan, 7 kez final oynadığı Türkiye Kupası’nı 2 kez müzesine götürerek, "Büyük Altay" ünvanıyla anılan asırlık çınar, şimdilerde 2'nci Lig’de ekonomik sıkıntılarla boğuşmanın burukluğuyla "dalya" diyecek.
Altaylılar, 100'üncü yıl kutlamalarının startını saat 12.30’da Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak verecek. Alsancak Stadı önünde 17.14’te kortej yürüyüşüne başlayacak siyah beyazlılar, kulübün kuruluş yılına ithafen saat 19.14’te Gündoğdu Meydanı’nı meşalelerle aydınlatacak. Hilton Oteli’nde saat 20.00’de başlayacak 100'üncü Yıl Balosu’nda ise camianın önde gelen isimleri bir araya gelecek. Baloda 1 ve 1914 numaralı 100'üncü yıl formaları açık artırmaya sunulacak. MK(YC/AÖ)