GELECEK sezon 2'nci Lig'de zirve mücadelesi verecek bir ekip kurmayı hedefleyen Altay, transferde atağa kalktı.
Futbol Şube Sorumlusu Himmet Demir, Ümraniyespor'un golcüsü 24 yaşındaki Tahir Kurt ile el sıkıştıklarını açıkladı. Demir, Kurt'un pazartesi günü İzmir'e geleceğini anlatırken, 
"1.90 metre boyundaki Tahir geçen sezon Ümraniye'de 21 gol atarak müthiş bir performans ortaya koydu. Kendisiyle 3 yıllık mukavele yapacağız" dedi. Lüleburgaz'da profesyonel olan Tahir, Anadolu Üsküdar, 1461 Trabzon, Yeni Malatyaspor, Tarsus İdman Yurdu, Kırıkhan, Keçiörengücü ve Orhangazi'de de oynadı.
Himmet Demir, Tahir'in yanı sıra Ofspor'dan Gökhan Caba, Boluspor'dan Metin Depe ve Alanyaspor'dan Süleyman Varlık'la da ilgilendiklerini dile getirdi. Savunmada görev yapan üç oyuncudan birini mutlaka renklerine dahil edeceklerini belirten Demir şu açıklamaları yaptı:
"Bugün itibariyle Süleyman ile görüştük. Metin ve Gökhan ile temaslarımız sürüyor. Pazartesi gününe kadar tercihimizi yapacağız. Öncelikle bütçemizi göz önüne alarak transferleri şekillendirceğiz."
2'nci Lig takımlarından Nazilli Belediyespor'un da Süleyman Varlık'la ilgilendiği kaydedildi.
SİNAN KALOĞLU UMUDU
Altay, eski golcüsü Sinan Kaloğlu'nun hayalini kuruyor. 2001-2003 yılları arası siyah beyazlı forma altında gösterdiği performansla Beşiktaş'a transfer olan 33 yaşındaki golcü için yıllık 225 bin TL'yi gözden çıkaran yönetimin, Mersin'den 380 bin TL alacağı olan oyuncunun kulübüyle sözleşmesini feshetmesini beklediği öğrenildi. Sinan'ın Altay'a dönmeye sıcak baktığı ifade edildi.