ALTAY'da 9 Haziran'da yapılacak kongrede Aslan Savaşan'la başkanlık yarışına girecek Murat Bora Dülger, düzenlediği basın toplantısında projelerini anlatıp kulüpte yaşanan son gelişmeler hakkında önemli açıklamalar yaptı. "Hedefimiz 2 yılda PTT 1'incu Lig'e, 5 yılda Süper Lig'e çıkmak" diyen Dülger, kurumsal ve şeffaf bir yönetim sözü verererek, "Vergi borçlarını ödeyeceğiz. Piyasa borçlarını 3 yılda minimize edeceğiz. 4 yılda A Takım'ın ilk 11'inde 6'dan fazla altyapı oyuncusu olacak. Amatör branşlarda atılım yapacağız. İki yılda 30 futbol okuluyla 2500 öğrenciye ulaşacağız. 100'üncü yılı Altaylılara hissettireceğiz. Altay'a spor salonu kazandıracağız. Web sitemiz, 19on4 mağazamız yenilecek" dedi.
Aidatlarını ödemeyen 225 üyenin kulüpten ihracına değinen Murat Bora Dülger, "Aidat ödemeyene yaptırım uygulanması doğaldır. Fakat kongreye bu kadar az süre kala, her üyeye ulaşmadan, resmi siteden sürekli uyarılar yapmadan üyeliklerin iptali yanlış, zamanlaması ise manidar. Ayrıca kamuoyu tepkisi üzerine bazılarını üyeliğe geri alıp, diğerlerini almamak ikinci hata. Altay'ın 100 yıllık tarihinde hiçbir yönetim böyle bir uygulama yapmadı" diye konuştu. Okay Yokuşlu Halı Sahası'nın alacaklarına karşılık 5 yıllığına Kulüp Müdürü Erman Ertaş'a devredilmesinin kabul edilemez olduğunu kaydeden Dülger, borcun ödenmesi gerektiğini, tesisin mutfak masraflarını önemli şekilde karşıladığını dile getirdi.
İDUĞ VE GÜVEN KULÜP ÜYESİ Mİ?
Murat Bora Dülger, Aslan Savaşan'ın listesinde yer alan Mustafa İduğ ve Turan Güven'in isimlerinin, son dönemde kulübe üye yapıldığı açıklanan 122 kişi arasında yer almadığını belirterek, "Acaba açıklanmayan yeni üyeler mi var? Camiadan habersiz bu rakama yenileri mi ekleniyor?" dedi. Dülger, listesine almak istediği bir ismin, yönetim tarafından kulübe üye yapılmadığının hatırlatılması üzerine, "O arkadaşımız kulübe reklam vermesine rağmen bana yakınlığı nedeniyle üye yapılmadı. Kendi listelerine almak istedikleri Ahmet Atabey de bizimle olmayı tercih ettiği için reddedildi" ifadesini kullandı.
KULÜBÜN BORCUNU EKSİK AÇIKLADILAR
Altay'ın resmi internet sitesinden, kulübün toplam borcunun 13 milyon 706 bin 484 TL olarak açıklandığını hatırlatan Murat Bora Dülger, bu rakamın gerçeği yansıtmadığını söyledi. Dülger, SGK borçlarının 2 milyon TL gösterildiğini belirterek, "Ben gidip resmi belgeleri aldım. 2011'in ekim ayından bu yana 1 kuruş ödeme yapılmamış. SGK'ya toplam borç 6 milyon 964 bin 710 lira. Bize verilen hesaplara faizler eklenmemiş. Kulübün toplam borcu 20 milyon TL'ye yakın" şeklinde konuştu.
KAR: KİMSEYE SÖZ VERMEDİM
Altay başkan adayı Murat Bora Dülger, listesinde kesinleşmiş isim olarak Erhan Karahan, Ercan Mertbilek, Ferhat Kar, Ahmet Atabey, Gürhan Özbelge, Ercüment Atik, Ahmet Çoker ve Mehmet Şimşek'in yer aldığını açıkladı. İsmi önce diğer aday Aslan Savaşan'la anılan ancak Dülger'in listesine giren Ferhat Kar ise, "Ben kimseye söz vermedim. İki adaydan da teklif geldi, ben bu ekibi uygun gördüm" diye konuştu.

MK(YC/AÖ) FOTOĞRAF