ALSANCAK Stadı'nın depremde yıkılma riski nedeniyle kullanıma kapatılması sosyal medyada da bomba etkisi yarattı. Bir kısım İzmirli kararı doğru bularak yeni statların inşaatının hızlandırılmasını istedi. Başka bir grup ise sezonun başlamasına 10 gün kala alınan kararın emektar tesisi yıkarak ticaret merkezine dönüştürülmesine kılıf hazırlamaya yönelik olduğunu savundu. Tesisi 6 yıldır Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdülüğü'nden kiralayan Altay'ın taraftarları ise örgütlenerek protesto yürüyüşü düzenlemeye hazırlanıyor. Sosyal medya tepkilerinden bazıları şöyle:
Ekşi Sözlük:
Müteahhit kafanın gözüne kestirdiği son güzellik. Neredeyse başından beri Türk futbolunun nice maçına tanıklık etmiş, İzmir futbolunun beşiği olmuş güzelim stat yenilenip otantikliğini de muhafaza ederek hayatına devam edeceğine dümdüz yıkılmak isteniyor. Yerine de avm+otel dikerler artık. (Utananayı)
Facebook:
Sonunda İzmir'in utanç stadı kapatıldı. (Ahmet Kaşarcı)
Zaten birgün omuz omuzada yıkılacak diye korkuyordum (Selçuk Yeter)
2014'e giriyoruz deprem riskini daha yeni mi farkediyorsunuz (Cenk Baytınaz)
Hepsi palavra. Stadı AKP yandaşlarına satıp AVM yapacaklar. Yazıklar olsun (Serkan Başaran)
Sanki Atatürk Stadı dayanıklı (Mustafa Olcay Canbolat)
Twitter:
Stadı normal yollarla yıkamadılar, depreme dayanıksız raporuyla yıkacaklar. Oraya AVM yapılırsa şaşırmayın (Barış Çetin)
Alsancak Stadı yeniden yapılsın (Tülay Ömer)
Köhne Alsancak Stadı yıllardır sorunluydu. Şimdi mi akıllarına geldi depreme dayanıklı olmadığını tespit etmek? (Mehmet Ali Özmen)
Alsancak yıkılmadan önceki son maçta sahadan bir parça çim alarak hüzünlenip eve gitmeyeceğiz. Alsancak Stadı bizimdir, direneceğiz. (YSKA)
Alsancak Stadı inşa 1920, Atina Panathinaiko Stadı inşa milattan önce 329 ve hala bütün ihtişamı ile tarihi koruyor. (Aycan Kurtcan)