Almanya'daki Kuzey Bavyera'da top koşturan Türk kulüpleri, Nürnberg Başkonsolosluğunun önderliğinde ve Nürnberg Dergahspor'un ev sahipliğinde düzenlenen istişare toplantısında bir araya geldiler.

Konsolosluk Spor Sorumlusu Mehmet Hanefi Uran, açılış konuşmasında, el ele verilmesi halinde sorunların halledilebileceğini ve daha yüksek liglerde oynanabileceğini vurgularken, Başkonsolos Asip Kaya ise, gençlerin dini, kültürel, spor ve sanat eğitimine önem verdiğini söyledi. Asip Kaya ayrıca Dergahspor'un yeni Başkanı Yücel Semiz'i de kutladı.

32 Kulüpten 22'sinin temsilcilerinin hazır bulunduğu toplantıda konuşan kulüp başkan ve temsilcileri, tesis ve sponsor sorunları olduğunu belirterek, belediyelerle konuşarak bu sorunun çözülmesini istediler. Başkonsolos Kaya, 16 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlerden sonra Belediye başkanları ile birebir görüşeceği sözünü verdi.

19 MAYIS TURNUVASI DÜZENLENECEK

Öte yandan 19 Mayıs Spor ve Gençlik Bayramı nedeniyle geniş kapsamlı bir futbol turnuvası düzenlenmesi görüşülürken, bu turnuvanın en geç Haziran ayında yapılabileceği dile getirildi. Sorunların çözümü için de daha sonra bir toplantının daha yapılması karara bağlandı. TANER TÜZÜN - NÜRNBERG / TT(GH)