Leverkusen'in maçın 71. dakikasında Kiessling ile bulduğu gol haftaya damga vurcak cinsten.. Öyle ki golcü futbolcunun sol kanattan kullanılan serbest atışa yaptığı kafa vuruşunda auta giden top gol değeri kazandı. Hakem Felix Brych, delik yan ağlardan kalenin içine yönelen topa gol kararı verirken; ev sahibi ekip oyuncuları yoğun itirazları karar değişmedi.
Skandal golden sonra maçın kontrolünü kaybeden hakem Brych, Hoffenheim adına tartışılan bir penaltı kararı verdi ancak ev sahibi ekip bu penaltı atışından yararlanamadı. Sven Schipplock'in 88'de attığı gol Hoffenheim'ı ümitlendirse de kalan bölümde başka gol olmayınca Leverkusen mücadeleden 2-1 galip ayrıldı.

Bu skandal golün ardından maçın tekrar oynanıp oynanmayacağı merak konusu oldu.

OLAYIN KAHRAMANI DA KONUŞTU
Olayın kahramanı Kiessling ise "Gerçekten kötü bir hissiyat içerisindeyim. Topun içeri girmeyeceğini sandım ama birden herkes üstüme zıplayınca benim de yapacak bir şeyim kalmadı, Hoffenheim'lılar filedeki deliği gösterince ben de tereddüt yaşadım" açıklamasını yaptı.

Hoffenheim'ın bulunduğu itiraz sonrası kısa süre içinde olağanüstü toplanacağı beklenen Almanya Futbol Federasyo'nun maç tekrarı üzerinde duracağı ve kararının bu yönde çıkacağı bekleniyor.
1994 yılında Bayern Münih ile Nürnberg arasında oynanan Bundesliga mücadelesinde Bayernli Thomas Helmer'in şutu yan ağlarla buluşmuş, hakem Hans-Joachim Osmers gol kararı vermişti. Nürnberg'in itirazını haklı bulup, maçı tekrarlatan Federasyon, 5-0 biten tekrar maçını tescil etmişti.