Almanya'nın Köln kentinde, KSV Heimersdorf Spor Kulübü'nün düzenlediği futbol turnuvasında takımlar kadın ve erkeklerden oluştu. Kurallar gereği, turnuvaya katılan 16 takım sahada en az iki kadın oyuncu oynatmak zorundaydı. Zorlu geçen turnuvanın sonunda PES Junkie's şampiyon olurken, Rimova ikincilik, Super Kicker's ise üçüncülük kupasını aldı. Zorlu geçen turnuvada Türkiye Kadın A Milli Takımı'nın ve FC Köln'ün başarılı oyuncusu Bilgin Defterli de sahaya çıktı. Bilgin Defterli'nin oynadığı takım dereceye giremese de kendisi turnuvanın en başarılı kadın oyuncusu seçildi.

"ERKEKLERLE OYNAMAK ZOR DEĞİL"

Erkeklerle birlikte oynamanın zor olmadığını belirten Bilgin Defterli, "En son çocukken erkeklerle top oynamıştım. Çocukluğum erkeklerle top oynayarak geçti. Burada benim için tek zorluk takımı iyi tanımamaktı. Bu yüzden paslarda sorun yaşadım. Turnuvada en iyi kadın oyuncu seçildiğim için mutluyum. Yakında Milli Takım kampına gideceğim. Bu turnuva benim için iyi bir idman oldu" diye konuştu.

KSV Heimersdorf'un kadın futbol takımını çalıştıran Ümit Öz ise, "Her sezon sonu böyle festival havasında bir turnuva organize ediyoruz. Turnuvamıza aktif sporcuların yanı sıra amatörler de katılıyor" dedi.

HAKAN AYTAŞ - KÖLN /

ha(gh)