ALLEGRİ KOVULDU !.. MILAN, TEKNİK DİREKTÖR ALLEGRİ İLE YOLLARINI AYIRDI Esma ÇAKIR - Roma / İTALYA Birinci Ligi (Serie A) ekiplerinden AC Milan, teknik direktör Massimiliano Allegri ile yollarını ayırdı. Üst üste kötü sonuçlar alan Milano ekibi son olarak dün ligin zayıf takımlarından Sassuolo karşısında 4-3'lük bir yenilgi almıştı.

Kulübün internet sitesinden yapılan resmi açıklamada, kırmızı-siyahlı ekibin antrenörlüğünü geçici olarak eski oyuncu Mauro Tassotti'nin yürüteceği duyuruldu.

Serie A'nın 19. haftasında deplasmanda Sassuolo karşısında yenik düşen Milan, şimdiye kadar sadece 5 galibiyet alabilirken, 7 mağlubiyetle ligde 22 puanla 11. sırada yer alıyor.

İtalyan devinin ikinci başkanı Barbara Berlusconi, gidişattan memnun olmadığını, Sassuolo yenilgisinden hemen sonra yaptığı, "Acilen değişim gerek" açıklamasıyla ortaya koymuştu.

2010-11 sezonundan beri Milan'ı çalıştıran Allegri, bu takım ile 1 lig, 1 de İtalya Süper Kupası şampiyonluğu yaşadı. Daha önce açıklamalarda bulunan Allegri, sezon sonu takımdan ayrılacağını söylemişti.

İtalyan basını, Brezilya takımlarından Botafogo'da oynayan Hollandalı Clarence Seedorf ya da Flippo Inzaghi'nin, Allegri'nin koltuğuna oturabileceğini yazdı.

eç(ud)