Ali Ece'nin görüşleri şöyle:
İLK 45 DAKİKA: 'ABOUBAKAR BÖYLE DEVAM EDERSE..."
"Kanatsız orta saha-forvet olur mu?" demeyin! İki sezon önce Juventus bu baklava orta saha dizilişiyle Şampiyonlar Ligi finaline kadar çıktı. Sakatlıklar ve maç yoğunluğuna sebep zorunlu rotasyon olmasa, yani sağ kanat bekinde Gökhan Gönül, merkez orta 4’lüde de Oğuzhan olsa bu dizilişle Beşiktaş daha da verimli olabilir.
Tabii Beşiktaş ne oynarsa oynasın, Aboubakar 34’te kaçırdığı gibi goller kaçırmaya devam ederse, Beşiktaş için bu maç dahil hiçbir maç kolay geçmez. Tamam Aboubakar’a zaman verilsin ama o da son vuruşlarda Aboubakar maskesi takmış Almeida gibi değil, Porto’daki Aboubakar gibi vuruşlar yapsın!"
İKİNCİ 45 DAKİKA: "ÖMER, TÜRKİYE'NİN SOLKSJAER'İ"
Devre arasında Şenol Güneş hoca Aboubakar’a sebep ilk yarıdaki dizilişten vazgeçti. Baklava 4-4-2 ile ilk yarıda birçok gol pozisyonu bulan Beşiktaş, önce Quaresma sonra da Ömer’in oyuna dâhil olmasıyla klasik 4-2-3-1’e döndü. 

İkinci yarıdaki Beşiktaş ilk yarıdaki Beşiktaş kadar şaşaalı ve etkili değildi. İlk yarıdaki kadar dominant şekilde topa sahip olamadı, o kadar çok pozisyon bulamadı. Ancak futboldaki en önemli istatistiği yani golü buldu. 

Ömer belki asla hiçbir şampiyonluk adayının 90 dakika oynayacak ideal santrforu olamayacak. Ancak Ömer, dakika ve şut başına gol istatistiği ile Türkiye Ligi’nin Solksjaer’i gibi... 

Aboubakar’ın sorunu sadece Fransızca-Türkçe vesaire dil ile açıklanamaz. Ömer ne Almancayı Goethe, ne de Türkçeyi Ahmet Hamdi Tanpınar ayarında konuşabiliyor ancak kramponunu en doğru anda konuşturdu, 3 puanı getirdi.

"NAPOLİ 'ROMAZEDE' OLDU"
Napoli, Kayseri–Beşiktaş maçından 1 saat önce başlayan maçta evinde Romazede oldu. Kötü de oynamadılar ama onlar da Higuain’in ayrılması ve Milik’in sakatlanmasından sonra Gomez sonrası Beşiktaş gibi birinci santrfor sorunundan mustaripler. Çarşamba gecesi iki lig, Serie A ve Süper Lig arasındaki fark sahaya damgasını vurmazsa, rotasyonda bazı aslarını dinlendiren Beşiktaş, Roma karşısında ideal 11’iyle oynayan Napoli’ye karşı dengeleri değiştirebilir.