SPOR Toto 2'nci Lig play off final müsabakasında Hatayspor'u penaltı atışları sonunda 4-3 mağlup ederek PTT 1'inci Lig'e yükselen Alanyaspor, şampiyonluk coşkusunu doyasıya yaşadı.
İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçın ardından turuncu yeşilli futbolcular, şampiyonluk sevincini karşılaşmayı izleyen taraftarı ve yönetim kurulu üyeleriyle kutladılar. Antalyasporlu futbolcular, maçtan sonra düzenlenen törenle şampiyonluk kupasını Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Taylan Üner'den aldı. Alanyasporlu futbolculara madalyalarını Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu verdi.
"BAŞARIYI HAK ETTİK"
Alanyaspor teknik direktörü Mehmet Altıparmak, Hatayspor'u penaltı atışları sonucunda da olsa yenerek hak ettikleri sonuca ulaştıklarını söyledi. Tüm oyun planını sahaya çıkmadan önce belirlediklerini belirten Altıparmak, "Penaltı atışları da buna dahildi. Her şey istediğimiz gibi oldu. Normal sezonda olmadı, ancak hedeflediğimiz şampiyonluğu 5 maç uzatarak play off'ta elde ettik" dedi. Sezon başında Alanyaspor için şampiyonluk hedefinin çok uzak olduğunu, ancak ekibiyle birlikte 10 ay çok çalıştıklarını dile getiren Mehmek Altıparmak, şöyle devam etti:
"ÇALIŞTIK VE BAŞARDIK"
"Her şeyimizi buraya verdik. Futbolcularım çok çalıştı ve özveri gösterdi. Önemli olan PTT 1'inci Ligi'ne çıkmaktı. Bunu da başardık. Bize verilen destek inanılmazdı. Bu şampiyonluk tüm şehre hayırlı olsun. Alanya bu şampiyonluğu çok istedi ve biz de kupayı getirdik."
Futbolculuk döneminde 1987 yılında ilk şampiyonluğunu Alanya'da yaşadığını kaydeden Mehmet Altıparmak, teknik direktör olarak yine Alanya'da şampiyonluk yaşadığı için çok mutlu olduğunu belirtti.

TE(HA/AÖ) FOTOĞRAF