SPOR Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta zirveyi zorlayan Alanyaspor bu sezon evinde oynadığı 9 maçta 24 gol atarken aynı başarıyı deplasman maçlarında gösteremedi. Turuncu yeşilli takım dış sahada çıktığı 11 maçın 5'inden golsüz ayrılarak 12 puan kaybetti.

Ligde şampiyonluk mücadelesi veren Alanyaspor, geride kalan 20 haftada iç sahanın en başarılı takımı oldu ancak aynı başarıyı deplasman maçlarında elde edemedi. Turuncu yeşilli takım bu sezon evinde oynadığı 9 maçta 8 galibiyet ve 1 yenilgi alarak iç sahadaki en başarılı takım oldu. Evindeki maçlarda 24 gol atan ve kalesinde 8 gol gören turuncu yeşilliler, deplasmanda ise sadece 11 gol atıp kalesinde 9 gol gördü.

5 DEPLASMANDA GOL ATAMADI

Alanyaspor bu sezon 5 deplasman maçında gol atmayı başaramazken, bu maçlarda 12 puan kaybetti. Turuncu yeşilli takım ligin 4'üncü haftasında deplasmanda oynadığı Kızılcahamamspor maçından 1-0 mağlup ayrıldı. 8'inci haftada Ofspor maçından da aynı skorla mağlup dönen turuncu yeşilliler, 15'inci haftada Eyüpspor'a karşı da gol bulamadı ve deplasmandan golsüz beraberlikle döndü. Alanyaspor, 18'inci haftada Nazilli Belediyespor ile 20'nci haftada ise Altınordu ile dış sahada golsüz berabere kaldı. (FOTOĞRAFLI)