EGE’nin Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası’ndaki tek temsilcisi Akhisar Belediyespor, yoğun bir maç trafiği yaşıyor. Türkiye Kupası’nda 14 Ocak’ta start alan grup müsabakalarıyla bir temponun içine giren yeşil siyahlı ekip, hafta sonunda başlayacak ligle birlikte adeta nefes alamaz hale gelecek. 14 Ocak-16 Şubat arasındaki 33 günlük periyotta 6’sı kupa, 4’ü lig olmak üzere toplam 10 karşılaşmaya çıkacak Akhisar Belediyespor, bir başka deyişle her 3 günde 1 maç oynayacak-.
Söz konusu temponun gruplarda mücadele eden diğer 7 takım için de geçerli olduğunu söyleyen Basın Sözcüsü İbrahim Evren Acar, "Kupada gidebildiğimiz yere kadar gitme düşüncesiyle ve şartları bilerek bu yarışın içine girdik. Bu maçlar sayesinde ligde az süre bulan oyuncularımızı görme fırsatı buluyoruz. Yorucu bir tempo ama şu an için çok fazla şikayetimiz yok. Ancak lig başladığında işimizin zorlaşacağını biliyoruz. Her şeye rağmen yapabildiğimizin en iyisini yapacağız" dedi.
MALATYA'DA KAMP
Sivasspor’a deplasmanda 2-1 yenilerek Ziraat Türkiye Kupası’nda ilk mağlubiyetini alan alan Akhisar Belediyespor, bu sonuçla liderlik koltuğundan inip grupta zirveyi Bursaspor’a kaptırdı. Geceyi Sivas’ta geçiren kafilenin pazar günü Sanica Boru Elazığspor’la oynanacak ikinci yarının ilk maçı için Malatya’da kampa girdiğini açıklayan Basın Sözcüsü İbrahim Evren Acar, "Yeni transferimiz Kuate de kafilede yer alıyor. Lisansı bugün yarın çıkar. Teknik heyetin uygun görmesi halinde kadroda yer alabilir" dedi. HA(YC/AÖ)