TRABZONSPOR Teknik Direktörü Mustafa Akçay, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, çok önemli bir müsabakayı galibiyetle geride bıraktıklarını söyledi. Akçay, şöyle konuştu: "Hem kulübümüzün, hem bizim kariyerimiz açısından tarihsel bir anlamı vardı. Maçın başından sonuna kadar çok iyi götürdüğümüzü ancak 10 dakikalık bir uyku dönemimiz olduğunu söyleyebilirim. O 10 dakikalık dikkat dağınıklığımız bizi biraz zora soktu, ama tekrar dengeleyerek maçı aldık. Oyuncularımızı arkada bize destek veren ekipmanlarımızı, aşçılarımızı, çimcilerimizi, sağlıkçılarımızı herkesi tebrik ediyorum. Hepsinin bugünlere gelmemizde katkısı var. Şimdi Lazio ile oynayacağız. Lazio maçı gruptan 1. çıkma adına önemli bir maç olacak. Birinci bitirmek için her iki takımda mücadele içinde olacak. Umarım centilmence ve iyi bir müsabaka olur. Hayırlısı bakalım Roma da ne olur. Sanıyorum orada da iyi bir müsabaka çıkaracağız. Hazırlığımızı o şekilde yapacağız. Trabzonspor’a yakışır bir mücadele göstereceğiz.”
HAK ETMEDİĞİMİZ BİR ŞEYİN BEKLENTİSİ İÇİNDE OLMAYACAK KADAR GURURLU BİR CAMİAYIZ
'Sizde Trabzonspor bu başarısına rağmen gereken ilgiyi her türlü çevreden görüyor mu?' sorusuna Akçay şöyle cevap verdi: "Şu anda aldığımız üst düzey bir geri bildirim yok. Yine de bir art niyet olduğunu düşünmüyorum. Belki biz karşı tarafa iyi mesajlar veremedik ve kendimizi ifade etmekte sorunlar yaşadık diyerek bu soruya cevap vermek istiyorum. Kaldı ki Trabzonspor saygı dilenciliği yapmayacak kadar güçlü bir takımdır. Hak etmediği bir şeyin beklentisi içinde olmayacak kadar vakur ve gururlu bir camiadır. Dolayısıyla çok da dert etmiyorum."
BU KADAR YÜKSEKTE BİR BAŞARIYI BEKLEMİYORDUM
Akçay, 'Grupta 13 puan toplamanız sürpriz mi?' sorusunu, "Sürprizden ziyade çok başarılı bir grafik. Bu kadar yüksekte bir başarıyı samimi olmak gerekiyorsa beklemiyordum. Çocuklara teşekkür ediyorum iyi bir performans sergilediler" diye cevap verdi. CHRİSTOFOROU: GRUBUN EN İYİ FUTBOLUNU OYNAYAN TAKIMA KARŞI OYNADIK
Apollon Limassol Teknik Direktörü Christakis Christoforou maçın ardından yaptığı basın toplantısında Trabzonspor’u tebrik etti. Christoforou, şöyle konuştu: "Grubun en kuvvetli ve en iyi futbol oynayan takımı ile karşı karşıya geleceğimizi biliyorduk. Dünkü açıklamamda da belirttiğimi gibi Avrupa tecrübesi olmayan oyunculara yer verdim. Onların tecrübe kazanmasını istedim. Ancak sakatlıklardan dolayı onlardan tam istediğim gibi verim alamadım. Bu söylediklerim rakibin galibiyetini gölgelemez. Bu nedenle tebrik ediyorum onları. Alın terini sonuna kadar akıtan ve kazanmak için her şeyini veren oyuncularımı tebrik ediyorum. Sıcak tribünler önünde oynamak ve böyle bir randıman almak beni sevindirdi. Futbol hayatlarına mal olabilecek bir tecrübeyi sahip oldu futbolcularım. Özellikle de iki genç oyuncum. Şu andan itibaren Pazartesi günkü lig maçımıza odaklandık. Hedef yeniden Avrupa liginde olmak ve belki de yeniden Trabzon’da olmak.”
SEYİRCİLER STADI TERK ETMEDİ
Trabzonsporlu futbolcuların alınan 4-2’lik galibiyet sonrası taraftarları selamlamayarak sahayı terk etmesi üzerine, bordo–mavili taraftarlar yaklaşık yarım saat boyunca tribünlerden ayrılmadı. Futbolcuların gelip kendilerini selamlamalarını isteyen taraftarlar, yöneticilerin de ikna çabalarına cevap vermedi. Ancak daha sonra ikna olan taraftarlar tribünlerden ayrıldı.

YES (TM/RT)