TRABZONSPOR teknik direktörü Mustafa Akçay, camiadan yeteri kadar destek alamadıklarını vurguladı, "Taraftarımızı mutlu edecek yöntemler bulmak zorundayız. Çünkü taraftar her zaman haklıdır" dedi.
İkinci yarıda daha farklı bir oyun kurgusuyla sahada olabileceklerine işaret eden Akçay, UEFA Avrupa Ligi’nin çok önemli olduğunu ifade ederek, "Juventus genellikle 3-5-2 oyun anlayışı ile sahaya çıkıyor. Bizim oyun anlayışımız ise 4-1-4-1 veya 4-2-3-1.  Juventus’un oyun anlayışına göre taktiksel anlamda oyunumuzda bazı değişiklikler yapabiliriz" diye konuştu. Yabancı oyunculara daha fazla izin vermelerinin insanı ve sosyal bir olay olduğunu anlatan teknik direktör Mustafa Akçay, "Bu adamlara 'Takımla aynı gün buraya geleceksiniz' diyemezsiniz. Çünkü zaten 4 günleri yolda geçiyor. Olayın insanı ve sosyal boyutu var. Bizde bir takım esnekliklerle bu durumu gözetiyoruz" ifadesini kullandı.
TARAFTARLARI MUTLU ETMEK İÇİN BİR TAKIM YÖNTEMLER BULMAK ZORUNDAYIZ
Akçay, kentten yeteri kadar destek alamadıklarını vurguladı ve şunları söyledi:
"Bizim camiamız 1974’den bu yana oldukça çıkış yapan, efsane takıma sahip olan ve 100’ün üzerinde yabancı oyuncuyu getirip, götüren başarıya aç bir camia. Yani bir sorun varsa yüzlerce öneri getirebilecek bir camia. Bir soru soruyorsunuz; A, B, C, D ve 'hepsi' şıkkı var. Cevap olarak hepsinin işaretlendiği bir şehrimiz var. Hepsi çözümdür denilen bir kentte çok iyi destek aldık denilemez. Böyle olması genlerinden gelen bir durum. Bir de geçmişinde başarıların çok yüksek olduğu taraftar ve camiaya sahipsiniz. Bu tür eleştirilere göğüs germek zorundasınız. Dolayısı ile taraftarlar her zaman haklıdır. Çünkü onlar aidiyet duygusu duyduğu takımın başarılı olmasını istiyor. Taraftarlarımızı mutlu etmek için bir takım yöntemler bulmak zorundayız." 
HENRİQUE 6 HAFTA AĞRILARLA FEDAKARCA OYNADI
Forvet arayışlarının Henrique’i olumsuz etkilemeyeceğini de kaydeden Akçay, şöyle konuştu:
"Henrique, 30 maçın 30’unda da oynayan oyuncu. Son 5-6 haftasında ağrıları da olmasına rağmen fedakarca oynadı. Son haftalarda performansında düşüş yaşadı. Henrique’nin performansı düşünce Emre’nin performansında çıkış görüldü. Bu değişim ve rotasyonlar takım içerisinde Henrique’yi değerli kılacaktır. Bir yabancı forvet gelse bile Janko ile birlikte 4 forvetimiz olacak. Önümüzdeki sezon kimin gideceği geleceği ile ilgili bazı şeyleri sınırlamıyoruz. Trabzonspor gibi bazı takımların 3 forveti kadrosunda bulundurması çok lüks değil."
ONUR GİBİ OYUNCULARA OTORİTESİNİ GÜÇLÜ KILACAK ARGÜMANLAR VERMELİYİZ
Onur’un aldığı yıllık ücrette artırıma gidilmesiyle ilgili de konuşan Akçay, şu ifadeleri kullandı:
"Onur bu kulübün kaptanı. Kulübe yüksek seviyede yarar getirmiş bir oyuncudan söz ediyorsunuz. Onur’un karakterini paraya dayalı bir karakter olarak görmememiz lazım. Ve siz bunun ekonomisini aşağıda saklayıp bazılarını yukarda tutamazsınız. Otorite sağlayacak oyuncuyu otoritesini güçlü kılacak argümanlarla donatmalısınız. Bu belki kaybedeceğiniz 1 milyon Euro olabilir. Ama kazanacaklarınıza da bakmanız lazım."