TRABZONSPOR Teknik Direktörü Mustafa Akçay, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, kendileri açısından çok önemli bir maçı başarılı bir şekilde geride bıraktıklarını söyledi. Akçay, maçın Lazio açısından öneminin daha az olduğunu belirterek, “Çünkü onlar çok fazla böyle müsabakalar oynamış olabilirler. Doymuş olabilirler. Ama bizim camiamızın bu başarıya ilk kez ulaşıyor. Ondan dolayı mutluyuz. Camiamıza ve taraftarlarımıza laik olmaya çalıştığımız bir gece oldu. Bunun gereğini yerine getirebilmişsek ne mutlu bize. Uzun süreden beri uyumamış bir insan olarak iyi bir uyku çekeceğim. Tabi bu sevinci yaşarken aynı zamanda bu sevinci yaşarken camiamızın çok önemli bir oyuncusu olan Tolga Zenginin annesinin vefatı bizi üzdü. Tolga'dan başını dik tutmasını istiyoruz. Onun acısını paylaşıyoruz” dedi.
UMUT TACİRLİĞİ YAPMAM
Akçay, devre arasındaki transfer çalışmalarıyla ilgili de konuşarak, “Kulübün içinde bulunduğu şartları da dikkate almak zorundayız. UEFA’da çok kolay bulunmayan ve zor elde edilen bu değeri kolayca yere bırakacağımızı düşünmüyorum. Bunun için çok mücadele edilecekse oyuncular ve bizler bunun için mücadele edeceğiz. Umut tacirliği yapmaktan ziyade topluma gerçekleri söylemek durumundayız. Popülist bir adam olmadığım için bunu böyle söylemek durumundayım. Bunu zamana bırakmak gerekiyor” dedi.
DÜN AKŞAM BASIN TOPLANTISINDAKİ BENİM KÖTÜ YÜZÜMDÜ
Dün akşam düzenlediği basın toplantısında yaptığı duygusal konuşmaya da açıklık getiren Akçay, şöyle konuştu: "Gündüz gelince gecenin hükmü biter. Biz insan olarak fiziki bir yapımız artı bir de ruhsal bir yanımız var. Tanrı bizi yaratırken bu yönleriyle de çok orijinal ve güzel bir şey yarattı. Yarattığı şey çok güzel. Bizler bu yaşam içerisinde yaşadıklarımızla yüzleştiğimizde insan olarak yapımız gereği refleksler veririz. Dün akşamki de benim kötü bir yüzümdü üzgünüm."
PETKOVİÇ: “EN AZINDAN BİR GOL ATMAK İSTEDİK”
Lazio Teknik Direktörü Vladimir Petkovic de kazanamadıkları için üzgün olduklarını ifade ederek, "Sonuçtan dolayı tam mutlu olduğumu söyleyemem. Yarıya yarıya mutluyum. Tam istediğimiz oyunu sergileyemedik. En azından bir gol atmak istedik ama olmadı” dedi.

YES (TM/RT)