TRABZONSPOR teknik direktörü Sivasspor maçının ardından zorlu bir sürece girdiklerini belirterek, "3.5 günde bir maç oynayacağız. Çok dikkatli olmamız gerekiyor. Bu süreci en iyi şekilde atlatacağız" dedi.
Trabzonspor, dün akşam sahasında oynadığı Sivasspor maçından beraberlikle ayrılarak ligdeki mağlup olmama serisini beş maça çıkardı. Bordo mavili takımın teknik direktörü Mustafa Akçay, Sivasspor maçıyla birlikte 20 günde 6 maç oynayacaklarını belirterek, "Bu neredeyse 3,5 günde müsabaka oynayacağımız anlamına gelir. Çok dikkat etmemiz gerek. Sakatlıkların, performans düşüşlerinin yaşanabileceği haftalara gireceğiz. Umarım destek ekiplerimiz ile birlikte bu bölgedeki sorunları çözerek buradan en iyi sonuçları çıkarmaya çalışacağız. Bu süreci en iyi şekilde atlatacağız" diye konuştu.
ONUR KALESİNİ GOLE KAPADI
Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay’ın maç sonunda övgüler yağdırdığı ve, "Takımın kazanması için gerek saha içerisinde gerekse saha dışında elinden geleni yaptı. Takım kaptanımız olarak herkese çok iyi örnek oldu" dediği kaleci Onur Recep Kıvrak, son 5 lig maçında kalesinde gol görmedi. Dün akşam oynanan Sivasspor maçında da birbirinden önemli kurtarışlara imza atan Onur, sadece görevini yaptığını söyledi. Tecrübeli file bekçisi, Sivasspor maçından üç puan alamadıkları için üzgün olduğunu belirterek, "Kazanarak taraftarlarımıza moral vermek istiyorduk ama olmadı. Benim performansım tek başına bir kalecinin işi değil takım arkadaşlarım sayesinde bu noktadayım" diye konuştu.
"BERABERLİKLERİN HOCASI AKÇAY"
Öte yandan Trabzon’dan yayın yapan yerel gazetelerde Sivasspor beraberliğine tepki gösterdi. Teknik direktör Mustafa Akçay’ın defansif oyun anlayışını eleştiren Günebakış Gazetesi, "Beraberliklerin hocası Akçay" ve "Mustafa hoca Sivas’tan istediğini aldı, evde yokuz" başlıklarını attı.
Taka Gazetesi ise hakem Fırat Aydınus’u sert bir şekilde eleştirdi. Gazete, "Bu hakeme görev verenler utansın!" ve "Fırat Aydınus yine önümüze çıktı" başlıklarını attı. Gazete beraberlik için ise "Çuval işi gol kaçtı" başlığını kullandı.
Karadeniz'in Sesi Gazetesi, "Trabzon duvarı yıkamadı” manşetini atarken, Kuzey Ekspres Gazetesi, "Trabzon sustu, Fırat konuştu!" manşetini attı.
Karadeniz Gazetesi de Akçay’ın defansif oyun anlayışını eleştirerek, "Gel ocak ayı, dindir bu azabı'' ve ''Golcü olmayınca iş Onur’a düştü& başlığını attı.
Karadeniz’de Sonnokta Gazetesi, ''0-0 elde var 1 ve Fırtına Sivas kalesini yıkamadı" başlıklarını kullandı.