Güven USTA/ABU DABİ, () - RED Bull Air Race Dünya Şampiyonası üç yıllık bir aradan sonra Abu Dabi'de üç pilot arasında gerçekleşen mücadeleyle geri döndü. Binlerce seyircinin izlediği yarışı İngiltere'den Paul Bonhomme kazandı.

Abu Dabi'de düzenlenen sezon açılışında, muhteşem performansıyla Paul Bonhomme, ezeli rakibi Avusturyalı Hannes Arch'ın önünde birinci oldu. Yarışta Kanadalı Pete McLeod de üçüncülüğü elde etti. Son şampiyon Bonhomme, Basra Körfezi'nin turkuaz sularında yapılan yüksek hızlı, düşük irtifalı yarışın sondan bir önceki raundunda hem kariyerinde ilk defa podyuma çıkan azimli McLeod'un, hem de eski rakibi Arch'ın arkasında kaldıysa da son rauntta onlardan neredeyse iki saniye hızlı uçmayı başardı ve 56.439 saniyeyle günün en iyi derecesini elde etti. Yaver Holding'in sponsorluğunu üstlendiği Arch ise 57.776 saniyeyle onun hemen ardında ikinci oldu. Merkezi Nürnberg'de bulunan ve dünya çapında faaliyet gösteren çok uluslu mühendislik şirketi Yaver Holding, 2008 Şampiyonu Avusturyalı Hannes Arch'ın sponsorluğunu üstleniyor. Yaver Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yaver Demir, "İlk önce 12 pilotun başlayacağı yarışta daha sonra kim daha hızlı uçuş sergilemişse Süper 8'e girecek. Süper 8'de de bir eleme olacak ve 4 kişi kalacak. Eleme, vakit üzerine olacak. Biz hava yarışında Dünya Şampiyonu olan Hannes Arch'ı destekliyoruz. İnşallah bu sene de kazanır. Bizim mühendislik şirketimiz Yaver Holding'e bağlı ve 23 yıldan beri Almanya'da faaliyette. Avusturya, İngiltere, Slovakya ve Türkiye'de 15 tane şubemiz var. Spora da destek veriyoruz. Hannes Arch bizim destek verdiğimiz arkadaşımız. Bir kere Dünya Şampiyonu, 2 kere de ikinci oldu. Bu sene de şampiyon olacak mı diye çok meraklıyız'' diye konuştu.

2009 ve 2010 şampiyonalarını Arch'ın önünde kazanan Bonhomme ise, "Üzerimde büyük bir baskı vardı ve buraya geri dönmek için büyük çaba sarf etmem gerekti" dedi.

Red Bull Air Race Abu Dabi'de alınan sonuçlar şöyle:

1. Paul Bonhomme (İngiltere), 2. Hannes Arch (Avusturya), 3. Pete McLeod (Kanada), 4. Matt Hall (Avustralya), 5. Nigel Lamb (İngiltere), 6. Matthias Dolderer (Almanya), 7. Martin Sonka (Çek Cumhuriyeti), 8. Nicolas Ivanoff (Fransa), 9. Yoshihide Muroya (Japonya), 10. Peter Besenyei (Macaristan), 11. Kirby Chambliss (ABD), 12. Michael Goulian (AND).

gu (os)