Uğur DEMİRKIRDI-Mustafa AKIN/İSTANBUL, () - TÜRKİYE Basketbol Federasyonu'nun Geleceğe Yatırım Projesi Camp PASS IT ON, farklı ülkelerden gelen genç basketbolcuları ve antrenörleri bir araya getirdi.

11 Ağustos'ta başlayan ve 87 ülkeden 175 genç basketbolcu ile toplam 90 antrenörü bir haftalık basketbol kampı için bir araya getiren TBF'nin Geleceğe Yatırım Projesi Camp PASS IT ON'un hedefi, yeni nesil oyuncuları kültürel anlayış ve dayanışmaya teşvik ederken aynı zamanda eğitmek, etkilemek ve kaynaştırmak.

Sporcular bir hafta boyunca birbirleriyle dostça rekabet edecek, tecrübeli koçların bilgileriyle kendilerini geliştirecek ve İstanbul'da tarihi gezilere katılacaklar. Koçlar da birbirlerinin birikiminden yararlanarak yeni şeyler öğrenme fırsatını yakalayacaklar.

Türkiye ve İspanya arasında Abdi İpekçi Spor Salonu'nda gerçekleşen hazırlık karşılaşması öncesinde düzenlenen etkinliğe Camp PASS IT ON katılımcıları TBF Başkanı Turgay Demirel, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, fidan dikiminden önce yaptığı açıklamada, Camp PASS IT ON'un önemine değindi ve daha sonra ilk fidanı dikerek bahçenin açılışını yaptı.