ADANA Tenis Dağ ve Su Sporları Kulübü'nün 2009 yılından bu yana organize ettiği 10 bin dolar ödüllü Uluslararası Sinan Südaş Cup Tenis Turnuvası 16 ülkeden 42 bayan sporcunun katılımı ile başladı.
Turnuva direktörü Selçuk Şerifoğlu, Türkiye ile birlikte Rusya, Bulgaristan, Gürcistan, İngiltere, Romanya, Avustralya, Almanya, Bosna Hersek, Japonya, Litvanya, Hindistan, Çek Cumhuriyeti, Hollanda, İsveç ve Ukrayna'dan toplam 32 sporcunun katıldığını belirterek şöyle konuştu:
"2009 yılında Amerika'da geçirdiği kaza sonucu vefat eden başarılı sporcumuz Sinan Südaş'ın anısına düzenlediğimiz organizasyonumuz bu yıl da bayanlar turnuvası ile gerçekleşecek. Türkiye Tenis Federasyonu'nun desteği ile 2009 yılından itibaren kulübümüzde yapılan turnuvamızla bir yandan merhum sporcumuzu anıyor, diğer yandan da Adanalılar üst seviyede yer alan tenisçileri izliyorlar."
8 Haziran'da sona erecek olan turnuvaya katılan tüm sporculara başarılar dileyen Şerifoğlu "Adana'da düzenlediğimiz turnuvaya dünya sıralamasında 300-500 arasında bulunan bayan tenisçiler katılıyor. Ayrıca ülkemizi FED CUP milli takımında temsil eden Başak Eraydın ve İpek Soylu da ana tabloda mücadele edecek. Turnuva baş hakemliğini Yunanistan'dan Dimitri Saratzidis yapıyor" dedi.

AP(AP/AÖ) FOTOĞRAF