PTT 1'inci Lig'de Karşıyaka ile 1-1 berabere kalan Adana Demirspor'da taraftarın tepki göstermesiyle istifa ettiğini açıklayan kulüp başkanı Mustafa Tuncel'in bu kararı, yönetim kurulundan geçmedi. Dilekçesini yönetim kuruluna sunan Tuncel'in istifası kabul edilmedi.
Ligde son haftalarda aldığı kötü sonuçlarla ligin alt sıralarına gerileyen mavi lacivertli takımda Karşıyaka maçının ardından kendisine ayrılan protokol tribününde taraftarların, "Yönetim istifa" ve "İldiz'i de al git" sloganları karşısında, "Hoca'yı da alıp da gideyim mi?" diye soran Başkan Mustafa Tuncel'e taraftarlar "Hoca'nı da al git" diye bağırdı. Duruma çok sinirlenen Tuncel, "Size bir daha başkan olanın" diye bağırarak "Hoca'yı da alıp gidiyorum" dedi ve protokol tribününden ayrıldı.
OLAĞANÜSTÜ TOPLANDILAR
Adana Demirspor basın sözcüsü Yüksel Yavuz toplantı ve Tuncel'in istifası ile ilgili şu açıklamada bulundu:
"Başkanımız Mustafa Tuncel, taraftarla çıkan olaylar sonrasında istifa ederek dilekçesini kulübün hukuk işlerine verip kayda geçirdi. Yönetim Kurulu olarak başkanımız Mustafa Tuncel'in Adana Demirspor'a büyük hizmetler verdiğini ilerde de bu hizmetlerin devam edeceğine inancımızın tam olduğu için Başkanımız Mustafa Tuncel'in istifasını yönetim kurulu olarak değerlendirdik. Başkanımız Mustafa Tuncel, Adana Demirspor futbolcularının ve teknik direktörünün taraftarlar tarafından toplu olarak maçın başından itibaren ıslıklanması, küfür edilmesi ve yuhalanması karşısında tepki olarak böyle bir karar almıştır. Yönetim kurulu olarak bu gerekçeyle başkanımızın istifasını oy birliğiyle reddetmiş bulunuyoruz. Adana Demirspor taraftarı herkesin bildiği üzere her türlü koşullarda camiasına sahip çıkmıştır ve her zamanda böyle bilinecektir. Taraftarımızın başkanımıza, yönetim kurulumuza, teknik direktörümüze ve futbolcularımıza gösterdiği tepki böylesine güçlü Adana Demirspor taraftarına yakışmamıştır. Yıllardır takımına destek olan büyük Adana Demirspor taraftarı bundan sonraki süreçte de yine mavi lacivertli takımına sonsuz destek olacaktır. Hep beraber el ele, gönül gönüle, omuz omuza vererek başarıya koşar adımlarla gideceğiz." (AP/AÖ)