İZMİR Gücü Spor Vakfı'nın (İZVAK) düzenlediği Yılın Başarılıları Ödül Töreni'ne katılan eski A milli takım teknik direktörü Abdullah Avcı, "Alt yapı ve futbolcuların gelişimi konusunda kamplumbağa hızıyla ilerliyoruz" dedi.
Türk futbolunun geleceği hakkında açıklamalarda bulunan Abdullah Avcı, genç oyuncular üzerinde durulmadığını belirtti, "sadece işin teknik kısmıyla ilgilenip, çocukların eğitimini ve sosyal yaşamını ikinci plana atıyoruz. Bu şekilde hiç bir gelişim gösteremeyiz" diye konuştu.
Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Futbol Federasyonu'nun ortaklaşa çalışması gerektiğini kaydeden tecrübeli teknik direktör, "Takımlar önceliği çocukların eğitimlerine vermeli. Bizde futbolla ilgilenen gençler, okullarını bırakmak zorunda kalıyor. Bu yanlışı bakanlık ve federasyonun ortaklaşa çalışmasıyla önlemek zorundayız" yorumunu yaptı. Abdullah Avcı, ayrıca Futbol Federasyonu'nun tüm takımların altyapı çalışmalarını denetlemesi ve çocukların hangi şartlarda çalıştırıldığını tespit etmesi gerektiğinin altını çizdi.

OA(YC/AÖ) FOTOĞRAF