A Milli Futbol Takımı'nın kalecisi Tolga Zengin, çarşamba günü Ankara 19 Mayıs Stadı'nda İsveç ile oynanacak hazırlık maçının zorlu geçeceğini söyledi.

Milli takımın BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirdiği antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tolga, şöyle konuştu;

"İsveç, Dünya Kupası elemelerinde son play-off maçında elenen bir takım. Zor bir maç olacak. Avrupa Şampiyonası için yaz kampına gitmeden önceki son maçımız. Güzel bir maç olacak. İyi bir rakibe karşı, zorlu geçeceğini düşünüyorum."

2016 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Hollanda, Çek Cumhuriyeti, Letonya, İzlanda ve Kazakistan ile mücadele edecekleri A Grubu'nu da

değerlendiren Tolga, "Grupta iyi takımlar var. Avantajımız, iki takımın gruptan çıkacak olması. Takımların isimlerine takılmamak lazım. Dünya kupası elemelerinde zor maçları aldık ama kolay maçlarda puan kaybettik. İşi baştan sıkı tutmamız gerek. Katılamadığımız üç büyük turnuvanın ardından 4'üncüsüne katılmamız gerek. Çok ara verdik. Uluslararası seviyede iyi oyuncuları olan Türk Milli Takımı'nın turnuvalarda yer alması gerekiyor. Onun için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Tecrübeli kaleci, ligdeki şampiyonluk yarışının milli takım kampına yansımadığını ifade ederek, "Milli takıma gelince kulüp takımı geride kalıyor. Artık o formayı taşımıyorsun. Milli takımda hiçbir zaman kulüp meseleleri konuşulmaz. Basına yansıyan bazı yanlış şeyler olsa da hepimiz buraya milli takımın başarısı için geliyoruz. Burada ligdeki yarışın bir anlamı yok. Milli takım geçer ve hafta sonu olunca yarışımız devam eder" dedi.

Tolga, "Büyük turnuvalara katılmak için neyin değişmesi lazım?" şeklindeki soruya, "Oyuncular olarak kafamızı değiştirmemiz gerekiyor. Geri kalan

şeyler hocamızın kararıdır" yanıtını verdi.

Akhisar Belediyesporlu oyuncu Uğur Demirok da, milli takımda kalıcı olmak istediğini dile getirdi.

Milli takımın her futbolcunun hayali olduğunu vurgulayan Demirok, "Bunu başardım. Fatih ve Hamza hocama teşekkür ediyorum. Önemli olan burada kalıcı olabilmek. İnşallah bunu başarırım ve milli formaya yıllarca hizmet ederim" diye konuştu.

İsveç ile zevkli geçecek bir maça çıkacaklarını kaydeden genç futbolcu, "Zor bir rakiple karşılaşacağız. Güzel bir maç olacak. 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na hazırlanıyoruz. Kendimizi deneme açısından zevkli bir maç olacak. 10 yıldan uzun bir süredir Ankara'da milli maç yapılmadı. Onun için hazırlık mücadelesi de olsa bu maçı kazanmak istiyoruz. İnşallah bunu yaparız" dedi.

Uğur Demirok son olarak, İsveçli yıldız oyuncu Zlatan İbrahimovic ile karşılaşacağı için heyecanlı olduğunu belirterek, "İbrahimovic, dünya çapında bir isim. Ona karşı oynamak güzel olacak. Zor olacağını düşünüyorum ama önemli olan zoru başarmak" ifadelerini kullandı.

SERHAN TÜRK - İSTANBUL /

st(gh)