Orhan SENCER/İSTANBUL, () - TÜRKİYE A Milli Kadın Voleybol Takımı Antrenörü Massimo Barbolini, İtalya'da düzenlenecek 2014 FIVB Kadınlar Dünya Voleybol Şampiyonası'nda final oynamayı hedeflediklerini söyledi.

İtalya'da 23 Eylül'de başlayacak 2014 FIVB Kadınlar Dünya Voleybol Şampiyonası'nın resmi internet sitesine açıklamalarda bulunan Barbolini, zorlu bir grupta olduklarını ifade ederek, "Her maç önemli bir tuzağa dönüşebilir. Kamerun ve Kanada baskı altında olmadıkları için tehlikeli rakip olabilirler. Brezilya grubun favorisi olarak görünüyor. Sırbistan, Bulgaristan ve Türkiye ikincilik için mücadele edecek. Hesaplama ve plan yapmadan, maç maç hareket etmeliyiz. Çünkü her takım, bir sonraki turda zorluktan kaçınmak ister. İlk ikiye girmemiz, Rusya, ABD ve Hollanda gibi ciddi rakiplerle eşleşmememizi sağlayabilir" dedi.

Dünya Grand Prix'si elemelerinde iyi bir performans sergileyerek, finallerde mücadele etmelerinin, Dünya Voleybol Şampiyonası öncesi kendilerini psikolojik ve teknik açıdan güçlendirdiğini de vurgulayan Barbolini, 2014 FIVB Kadınlar Dünya Voleybol Şampiyonası'na iyi başlayıp, Milano'da final oynamayı hedeflediklerini söyledi.