A Milli Kadınlar Güreş Takımı Teknik Direktörü Yılmaz Arslan, Finlandiya'da gerçekleştirilecek Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası'nda madalya almak istediklerini söyledi.

Son zamanlarda uluslararası turnuvalarda yakaladığı çıkış ile dikkatleri üzerine çeken A Milli Kadınlar Güreş Takımı, Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını İstanbul Beykoz Legend Otel'de sürdürüyor.

TEKNİK DİREKTÖR ARSLAN: "MADALYA SAYIMIZI ARTTIRACAĞIZ"

Hazırlık kamplarına Ocak ayında başladıklarını dile getiren Teknik Direktör Yılmaz Arslan, özellikle Aladağ'da gerçekleştirilen kampın çok verimli geçtiğini belirterek, "Bunun meyvesini de Dan Kolov - Nikola Petrov Turnuvası'nda aldık. Avrupa Şampiyonası'nın hazırlıklarını ise İstanbul'da gerçekleştiriyoruz. Bu kulvarda bugüne kadar toplamda 3 bronz madalyamız var. Hedefimiz bu madalya sayısını arttırmak. Öte yandan 58 Kg'daki sporcumuz Elif Jale Yeşilırmak, şampiyona öncesinde yaşadığı sakatlık sebebiyle maalesef aramızda olamayacak" ifadelerini kullandı.

"AVRUPA ŞAMPİYONASI'NDA FİNALİ GÖRMEK İSTİYORUZ"

En büyük hedeflerinin Finlandiya'da finali görmek ve madalya kazanmak olduğunu vurgulayan Yılmaz Arslan, "Takım halinde ise ilk 6 içerisinde yer almak istiyoruz. Uzun vadeli hedeflerimiz tabii ki Olimpiyatlara yönelik. Şu anda takımımızda yer alan gençlerimiz bizi Rio'da temsil edecekler. Olimpiyatlardan önce Dünya Şampiyonası'nda da madalya kazanmak istiyoruz. Bu kulvarda elde edeceğimiz başarı, Olimpiyatın kapısını bize otomatik olarak açacaktır" diye konuştu.

1-6 Nisan 2014 tarihleri arasında Finlandiya'nın Vantaa şehrinde düzenlenecek Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek A Milli Kadınlar Güreş Takımı kafilesi şu şekilde:

Teknik Direktör: Yılmaz Arslan

Antrenörler: Şemsettin Yıldız - Zeynep Yıldırım Diri

Sporcular: Sümeyye Sezer (48 Kg), Burcu Kebiç (53 Kg), Bediha Gün (55 Kg), Hafize Şahin (60 Kg), Buse Tosun (63 Kg), Burcu Örskaya (69 Kg), Yasemin Adar (75 Kg)

İSTANBUL / (fotoğraflı)

gh(gh)