Güven USTA/İSTANBUL, () - 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren A Milli Kadın Basketbol Takımı, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

A Milli Kadın Basketbol Takımı, bu sene Türkiye’nin ev sahipliğinde ve Garanti Bankası Ana Sponsorluğunda gerçekleştirilecek 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası hazırlıklarına, İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu’nda devam ediyor. 27 Eylül - 5 Ekim tarihleri arasında Ankara ve İstanbul’da düzenlenecek olimpiyatlarla birlikte, kadın basketbolunun dünyadaki en büyük organizasyonu olan 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası’nın madalya bekleyen ekiplerinden biri olan Türkiye, İstanbul’daki hazırlıklarını takiben sırasıyla Bormio (İtalya) ve Ankara’da kampa girecek. Ay-yıldızlı sporcular, yurt içinde İstanbul ve Ankara’da, yurt dışında ise Belarus’ta çeşitli hazırlık turnuvalarında mücadele edecek. Milliler, tüm hazırlıklarını madalya motivasyonuyla sürdürüyor.

Türkiye Basketbol Federasyonu ve FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada A Millilerden madalya beklediklerini ifade etti. Turgay Demirel konuşmasında, "Türkiye’de kadın basketbolu, 2004’ten bu yana sürekli ve her kategoride A klasmanında oynayarak olağanüstü bir başarı sıçraması gerçekleştirdi. Milli takımımızın Eurobasket 2011 ve Eurobasket 2013 ile 2012 Olimpiyatlarında aldığı sonuçlar bizler için büyük bir gurur kaynağı. Bu başarıların üzerine kulüp takımlarımızın Avrupa arenasında kazandığı kupaları ve TBF’nin altyapı çalışmalarında yurt genelinde gördüğü büyük gelişmeyi eklediğinizde, Türkiye’nin kadın basketbolunda dünyanın yükselen değeri haline geldiğini söyleyebilirim. Başta 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası ve A Milli Kadın Basketbol Takımımızın Ana Sponsoru Garanti Bankası olmak üzere, tüm iş ortaklarımıza sağladıkları büyük destek için çok teşekkür ediyoruz. Seyircimizin motivasyonuyla bu şampiyonayı da ülkemizi gururlandıracak bir madalya ile tamamlamayı hedefliyoruz" açıklamasını yaptı.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat ise önceki kupalardan madalyayla dönen jenerasyonun, aday kadroya eklenen genç yeteneklerle daha da güçlendirildiğinin altını çizdi. Sonat, sözlerini, "Bugün burada gördüğünüz milli takım aday kadromuz, 2004’ten bu yana altyapıda uyguladığımız istikrarlı başarı politikasının bir eseri. Artık altyapıdan A Milli takıma yükselene kadar tüm oyuncularımız kendi yaş kategorilerinde Avrupa’da muhtelif turnuvalarda final oynuyor. Takımımız, en gencinden en tecrübelisine sürekli büyük zorlukları aşmayı başarmış, özgüveni çok yüksek oyunculardan oluşuyor. Takım çalışmasını çok iyi bilen bir teknik ve sağlık ekibine sahibiz. Oyuncular ve ekibimiz bir bütün olarak 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası’na hazırlanıyoruz. İşimiz hiç kolay olmayacak ama taraftarlarımızın desteğiyle bu turnuvadan da madalya ile dönmeyi hedefliyoruz. Zira bu şampiyonayı, Türk kadın basketbolunun dünyadaki başarılı konumunu daha da sağlamlaştırmak için çok önemli bir fırsat olarak görüyoruz" şeklinde tamamladı.

A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın oyuncu ve teknik idari olarak tam kadro yer aldığı basın toplantısını izleyenler arasında TBF A Milli Kadın Takım Menajeri Canan Erdoğan, TBF Asbaşkanı Dinçer Çetintaş, TBF Yönetim Kurulu Üyesi ve A Milli Takım Teknik Menajeri Harun Erdenay, TBF Operasyonlar Direktörü Emin Balcı, TBF Dış İlişkiler Direktörü Emir Turam, TBF Milli Takımlar İdari Menajeri Barbaros Akkaş, TBF Altyapı Faaliyetleri Direktörü Samer Şenbayrak ve TBF Erkek Ligleri Direktörü Ayhan Özgümüş de yer aldı.

A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu da, Türk kadın basketbolunun en son Türkiye'nin ev sahipliğini yaptığı Avrupa Şampiyonası’ndan aldığı ivmeyle yükselişe geçtiğini belirtti. Yıldızoğlu, “Milli takımımız mücadele ettiği son 3 uluslararası şampiyonanın 2’sinden madalya ile döndü, olimpiyatlarda ise kürsü için sonuna kadar mücadelesini sürdürdü. Şimdi kendi evimizde düzenleyeceğimiz dünya şampiyonasında bugüne kadarki oyunumuzun en iyisini parkeye yansıtmak zorundayız. İşimiz kolay değil ama inancımız tam, seyircimizin de desteğiyle madalyaya uzanmak istiyoruz” dedi.

2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın aday kadrosu şöyle:

Begüm Dalgalar (Beşiktaş JK); Esmeral Tunçluer, Birsel Vardarlı, Kuanitra Holingsvorth, Tuğçe Canıtez, Olcay Çakır, Cansu Köksal (Fenerbahçe); Nevriye Yılmaz, Bahar Çağlar, Işıl Alben (Galatasaray Odeabank); Tuğba Palazoğlu, Şaziye İvegin Üner (İstanbul Üniversitesi BGD); Lara Sanders, Esra Ural, Ayşegül Günay (Kayseri Kaski); Deniz Çolakoğlu (Konak Belediyesi), Simay Karaman (Orduspor), Burcu Çiğil (Tarsus Belediyesi), Tilbe Şenyürek (Botaş S.K.)

2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın idari kadrosu ise şu isimlerden oluşuyor:

Jülide Sonat (TBF Yönetim Kurulu Üyesi), Füzen Sönmez (Kadın Milli Takımlar Koordinatörü), Canan Erdoğan (A Milli Kadın Takım Menajeri), Ceyhun Yıldızoğlu (Baş Antrenör), Erman Okerman (Yardımcı Antrenör), Erkan Metin (Yardımcı Antrenör), Hilmi Taşer (Kondisyoner), Gökhan Metin (Doktor), Haşim Ay (Fizyoterapist), Murat Canbakal (Masör), Cihan Fidan (Masör) ve Barış Yılmaz (Malzeme Sorumlusu)