Türkiye A Milli Kadın Basketbol Takımı, 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası hazırlıklarına 17 oyuncu ile başlayacak

A Milli Kadın Basketbol Takımı, 27 Eylül-5 Ekim tarihleri arasında İstanbul ve Ankara'da oynanacak 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası hazırlıklarına başlamak için bu akşam Abdi İpekçi Arena'da toplanacak.

Başantrenör Ceyhun Yıldızoğlu yaptığı açıklamada oyuncuların son yıllarda gösterdikleri takdire değer başarıların ardından hazırlık kampına da büyük umutlarla gireceklerini söyleyerek şu ifadeyi kullandı.

"Kamp programımız hazır ve takım olarak geçtiğimiz turnuvalarda nasıl oynadığımız ve bu turnuvada nasıl oynayacağımız çok açık," şeklinde konuştu.

Türkiye, EuroBasket Kadınlar 2011'de gümüş madalya kazandı ,2012 Olimpiyatları'nı beşinci tamamladı ve EuroBasket Kadınlar 2013'te üçüncü oldu. A Milli Kadın Basketbol Takımı bu yıl ilk defa FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda mücadele edecek.

FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonasında tarihte ilk defa üç Türk kulübü – Galatasaray Odeabank, Fenerbahçe ve Kayseri KASKİ – EuroLeague Kadınlar Sekizli Finali'ne yükseldi. Final maçında Galatasaray Odeabank'ın Fenerbahçe'ye karşı aldığı 69-58'lik galibiyet, Avrupa basketbolunda ilk defa bir Türk kulübünün elit düzeyde kazandığı şampiyonluğu getirmişti.

Türkiye, 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda ilk maçını 27 Eylül'de Ankara Arena'da Fransa'ya karşı oynayacak.

İSTANBUL/