A Milli Basketbol Takımımızın, EuroBasket 2017'deki rakipleri belli oldu. Kuraya göre 12 Dev Adam, D Grubu'nda Rusya, Sırbistan, Letonya, Belçika ve Büyük Britanya ile eşleşti.
A Milli Basketbol Takımımızın, EuroBasket 2017'deki Rakipleri Belli Oldu
2017 Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası'nın (EuroBasket 2017) grup kura çekimi sona erdi. Ay-yıldızlıların Rusya'yı ortak olarak belirlediği EuroBasket 2017'de, diğer üç iş birliği ise Finlandiya-İzlanda, Romanya-Macaristan ve İsrail-Litvanya arasında yapıldı.
A GRUBU: Finlandiya, İzlanda, Fransa, Yunanistan, Slovenya, Polonya
B GRUBU: İsrail, Litvanya, İtalya, Gürcistan, Almanya, Ukrayna
C GRUBU: Romanya, Macaristan, İspanya, Letonya, Hırvatistan, Karadağ
D GRUBU: Türkiye, Rusya, Sırbistan, Letonya, Belçika, Büyük Britanya
1 GRUBUN VE FİNAL TURUNUN MAÇLARI İSTANBUL'DA
Karşılaşmalara ev sahipliği yapacak olan İstanbul, Avrupa Şampiyonası'nın dört grubundan birine ve ardından da 16 takımın mücadele edeceği final turuna ev sahipliği yapacak. Türkiye Basketbol Federasyonundan (TBF) yapılan açıklamada Abdi İpekçi Arena'da oynanması planlanan İstanbul'daki grup müsabakalarının, Ülker Sports Arena'da yapılacağı bildirildi. Açıklamada ayrıca "TBF ve FIBA tarafından yapılan toplantı ve çalışmalar sonrasında grup maçlarına ev sahipliği yapması planlanan Abdi İpekçi Arena'nın yerine, basketbol severler için daha iyi şartlar sağlayan, daha iyi basketbol deneyimi sunan, pazarlama koşullarının şampiyonaya katacaklarının pozitif yönde olması, yüksek kapasite, dinamik ve iyi atmosfer sunması gibi imkanlar nedeniyle Ülker Sports Arena'da oynanmasına karar verildi." ifadelerine yer verildi. Türkiye, daha önce 2001 Erkekler Avrupa Şampiyonası, 2005 Kadınlar Avrupa Şampiyonası, 2010 FIBA Dünya Şampiyonası ve 2014 FIBA Kadınlar Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmıştı.