2014 FIBA Dünya Kupası'na katılacak A Milli Basketbol Takımı, hazırlık turnuvası için İspanya'ya hareket etti.

Hazırlıklarını İstanbul'da sürdüren milliler, sabah saatlerinde Atatürk Havalimanı'ndan Sevilla'ya uçtu. Milli Takım, bu ülkedeki ilk hazırlık maçını Sevilla kentinde yarın Kanada ile yapacak. Ay - yıldızlılar, Kanada ile oynayacağı maçın ardından ikinci mücadelesi için 11 Ağustos Pazartesi günü Granada'ya hareket edecek.

İspanya ile 12 Ağustos Salı günü karşı karşıya gelecek milliler, 3 Ağustos Çarşamba günü ise İstanbul'a dönecek.

Başantrenör Ergin Ataman, 16 kişilik kadroda şu isimlere yer verdi: "Kerem Gönlüm, Cedi Osman, Doğuş Balbay, Mehmet Yağmur, Sinan Güler, Ender Arslan, Cenk Akyol, Furkan Aldemir, Melih Mahmutoğlu, Oğuz Savaş, Emir Preldzic, Barış Hersek, Barış Ermiş, Serhat Çetin, Kerem Tunçeri, Ömer Aşık."

ERGİN ATAMAN: "DÜNYA ŞAMPİYONASI ÖNCESİ ÖNEMLİ BİR TURNUVA"

Başantrenör Ergin Ataman, havaalanında yaptığı açıklamada, "Artık son hazırlık maçlarında, Dünya Şampiyonası'nda neler yapıp neler yapamayacağımızı görmek şansına sahip olacağız. Önemli bir turnuva, hazırlandık gidiyoruz. Bir önceki Belçika maçını saymıyorum. Çünkü 5 - 6 önemli ismi oynatamadık. Şimdi kazanma odaklı iyi basketbol oynama amaçlı maçlara gidiyoruz" ifadelerini kullandı.

Ataman, dün akşam itibariyle kadroyu 16 kişiye indirdiklerini belirterek, "Kademeli olarak önümüzdeki bir hafta sonunda kadroyu 14'e indireceğiz. Ondan sonra da İspanya'ya 14 kişi gidip, şampiyonadan bir gün önce de 12 kişilik kadroyu oluşturacağız." şeklinde konuştu.

"HEDEFİMİZ GRUPTAN İLK İKİ İÇİNDE ÇIKMAK"

İspanya'da 30 Ağustos'ta başlayacak Dünya Şampiyonası'ndaki A Milli Basketbol Takımı'nın da yer aldığı grupta Amerika Birleşik Devletleri'nin favori olduğunu kaydeden Ataman, sözlerini şöyle tamamladı: "Amerika'da da birçok yıldız isim affını istedi, şampiyonaya gelmiyor; ancak onların hepsi yıldız. Biz de ikinci sıra için büyük bir mücadele vereceğiz. Bence bütün takımlar da eşit düzeyde. Basketbol ekolü olarak da diğer takımlardan öndeyiz. Oyuncularımızla konuşuyoruz. Bunu da gösterme zamanı geldi. Bizim için önemli olan her maçı ayrı ayrı düşünmek. Önemli olan grubun sonunda ilk iki içinde bir üst tura çıkmak olacak."