Uğur DEMİRKIRDI/SEVİLLA, () - A Milli Basketbol Takımı, İspanya'daki ilk çalışmasını yaptı.

Kanada ve İspanya ile hazırlık maçları oynamak için Sevilla'ya gelen ay-yıldızlı ekip, buradaki ilk çalışmasını yaptı. Yarın Kanada ile TSİ 16.30'da karşılaşacak olan milliler şut ağırlıklı bir antrenman gerçekleştirdi.

Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve A Milli Basketbol Takımı Teknik Menajeri Harun Erdenay, hazırlık dönemi hakkında bilgi vererek şöyle konuştu:

"20 oyuncu ile başladığımız bir kamp oldu, şu anda sayımız 16'ya düştü. Bugüne kadar bir tane hazırlık maçı oynadık. Bir anlamda buradaki rakipler dünya kupasında oynayacağımız rakipler bu açıdan önem veriyoruz. Hazırlıklar iyi gitti. Yavaş yavaş takımdaki oyuncuların form düzeyli yükseliyor. Ergin hocanın oyun düzenine zaten alışıklar. Daha önce birlikte çalıştılar o yüzden bir sıkıntı olmayacak. Yarın Kanada ardından Salı günü ev sahibi İspanya'yla iki maç oynayıp hazırlıklara devam edeceğiz."

Gruptaki rakiplerini de takip ettiklerini söyleyen Harun Erdenay, "Finlandiya iyi durumda. Gerçekten iyi performans sergiliyorlar. ABD ile bir maç oynadılar ve o kaset geldi bize. İnceledik gayet iyi durumdalar" dedi.

Grubun favori ismi ABD'den de bahseden Erdenay, "Biz ikincilik için mücadele edeceğiz. Tabii ki birinci olmak isteriz ama bir Amerika gerçeği var. İkinci olmalıyız ki top 16'ya kaldıktan sonra avantajlı bir durum elde edelim. Kevin Durant'ın olmaması çok önemli değil onlar için. Durant'ın ne kadar etkili bir oyuncu olduğunu hepimiz biliyoruz. Ama O'nun yerine John Wall gibi çok skora yönelik bir oyuncu aldılar takıma, çok iyi bir şutör. ABD yıldızlarla dolu bir takım. Bir değil, iki değil, 3 takım çıkarabilecek yıldızlara sahip bir takım. O yüzden bu turnuvanın en büyük favorisi konumundalar. Bazen dünya şampiyonlarında olimpiyatlar kadar ciddiye almayıp elendiklerini de gördük. Finale çıkamadıkları da oldu. O yüzden çok enteresan bir turnuva olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.