Ahmet İNCEL - MÜNİH /

Hakkında rüşvet iddiasıyla Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi'nde yargılanan Formula 1'nın patronu Bernie Ecclestone'ye davanın ikinci duruşmasında kendinden 47 yaş genç Brezilyalı Fabiana Flosi eşlik etti. Flosi, eşinin duruşmasını A101 nolu salonun izleyiciler tribününde izledi.

Duruşmanın hemen başında savcı Christian Weiss, rüşvet iddialarını yinelerken, 44 milyon Dolar ödemenin gerçek nedeninin, Formula 1'in patronunun gücünü koruma arzusu olduğunu söyledi.

Ecclestone ise kendine yapılan şantaj nedeniyle ödeme yaptığı iddiasını sürdürürken, 2011 yılındaki ifadesini de aynı çerçevede verdiği ortaya çıktı. O tarihte Ecclestone'nin ifadesini alan başsavcı Hildegard Baeumler-Hösl, ifadeyi dolaylı olarak doğruladı.

83 yaşındaki Ecclestone, duruşmaya öğle yemeği için ara verildiğinde, lüks bir restorana gitmek yerine 36 yaşındaki eşi Fabiana Flosi ile birlikte sıraya girerek mahkeme kantininden yemeği tercih etti.

DURUŞMAYA 9 MAYIS'TA DEVAM EDİLECEK

Bu arada basında, Ecclestone'nin çalışmalarına son hızla devam ettiği bildirildi. Azerbaycan Spor Bakanı Azad Rahimov'un, "2016'dan itibaren Formula 1 yarışlarının Azerbaycan'da da yapılmaya başlayacak. Bernie Ecclestone ile anlaşma imzaladık. Anlaşmanın resmen açıklanması önümüzdeki günlerde yapılacak" dediği öğrenildi.

Ecclestone'nun, Gribkowky'ye Formula 1 hisselerinin satışında yaklaşık 44 milyon dolar rüşvet vermekle suçlandığı ifade ediliyor. Gribrowski, bu parayı aldığı ve vergilenmediği gerekçesiyle 1,5 yıl önce 8,5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

ai(gh)