Ali Danaş, İstanbul-

Dr. Trawinski Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Turnuvası'nın tanıtım toplantısı yapıldı. Ahmet Cömert Spor Salonu'nda düzenlenen toplantıda, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Yavuz Kocaömer, Türkiye Tekerlekli Sandalye Milli Takımı Kaptanı Özgür Gürbulak, ABD Milli Takımı Kaptanı Matthew Scott ile Kanada Milli Takımı Kaptanı Bo Hadges yer aldı.

17 Ağustos 1999'da yaşanan depremde hayatını kaybeden ve Türkiye'deki tekerlekli sandalye basketbolunun gelişimi için uzun yıllar görev yapan Dr. Hans Joschim Trawinski anısına düzenlenen turnuva yarın başlayacak ve 24 Mayıs Cumartesi günü son bulacak. Ahmet Cömert Spor Salonu'nda gerçekleşecek turnuvada, Türkiye Milli Takımı'nın dışında İspanya, Almanya, ABD, İtalya ve Kanada mücadele edecek.

Ahmet Cömert Spor Salonu'nda düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulunan Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan, "Dr. Trawinski'nin adını bir turnuvayla yaşatmak, bizim için bir gurur kaynağı" ifadesini kullandı. Şerefhan, turnuvanın önemine değinerek, "Dr. Trawinski Turnuvası, 6 ülkenin katılımıyla dünyada yapılan en önemli özel tekerlekli sandalye basketbol turnuvasıdır. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanlığı ve Türkiye Engelliler Spor ve Eğitim Vakfı başkanlığının işbirliği ile yapılmaktadır. Bu organizasyon, Güney Kore'deki dünya kupası öncesinde çok önemli bir hazırlık turnuvası" şeklinde konuştu.

Dr. Trawinski Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Turnuvası hakkında görüşlerini belirten Türkiye Tekerlekli Sandalye Milli Takımı Kaptanı Özgür Gürbulak, "Dünya Kupası öncesinde kendi açıklarımızı ve yapabileceklerimizi göreceğiz. Turnuvada mücadele edecek bütün takımlara 'hoşgeldin' diyoruz. Umarım takım arkadaşlarımızla çok iyi bir turnuva geçiririz"dedi.

ABD Milli Takımı Kaptanı Scott, önemli bir turnuvaya katılacaklarını ifade ederek, "Türkiye inanılmaz bir ülke. Burada karşılaştığımız yardımseverlik ve dostluk bizleri derinden etkiledi. Turnuva boyunca mücadele edeceğimiz rakiplere başarılar diliyoruz. Güney Kore'de düzenlenecek turnuvadan önce burada geçireceğimiz hazırlık dönemi, bizim için çok yararlı olacaktır" dedi.

Kanada Milli Takım Kaptanı Hadges ise, "Emimin ki turnuva rekabetçi ve dostluk içinde olacak. Her turnuvada olduğu gibi destek veren insanlar, özellikle gönüllüler fark oluşturan insanlardır. Onlara da verdiği destek için teşekkür etmek istiyorum. Türkiye'de olmak, Kanada Milli Takımı için güzel bir şans" şeklinde konuştu.

TÜRKİYE MİLLİ PARALİMPİK KOMİTESİ BAŞKANI KOCAÖMER: "ENGELLİLER SPORUNA DEĞER VERMEYEN İNSANLARLA İŞİMİZ OLMAZ"

Ahmet Cömert Spor Salonu'nda düzenlenen basın toplantısının ardından Dr. Trawinski Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Turnuvası'na katkıda bulunan kurum ve kuruluşların temsilcilerine teşekkür plaketi verildi.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan'ın toplantıya katılamayan İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç'un adının anons edilmesinin ardından Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Yavuz Kocaömer, "Önemli bir toplantısı olduğu için gelemedi" yanıtını verdi. Şerefhan'ın "İlhami Koç'un adına il müdürlüğümüzden plaketi almak isteyen var mı?" sorusuna karşılık gelmeyince Şerefhan, "Kendisine daha sonra takdim ederiz"şeklinde konuştu. Bunun üzerine araya giren Yavuz Kocaömer, "Hayır, takdim etmeye gerek yok. Engelliler sporuna değer vermeyen insanlarla işimiz olmaz" şeklinde konuştu. Kocaömer'in sözlerinin ardından toplantıyı izleyen sporcular ve davetlilerden alkış aldı.

AD(MA)