ELAZIĞ'da düzenlenen Balkan Grandprix 2014 Triatlon Şampiyonası, güneş altında 49 dereceye ulaşan sıcaklıkta yapıldığı için 3 parkuru tamamlamaya çalışan triatletler, final noktasına vardıklarında baygınlık geçirdi.
Balkan Grandprix 2014 Triatlon Şampiyonası Elazığ’ın ev sahipliğinde Sivrice İlçesi Hazar Gölü’ndeki Galaksi Tatil Köyü’nde gerçekleştirildi. 2014 Balkan Triatlon Şampiyonası’na AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, Elazığ Vali Yardımcısı Tarık Bahadır, Elazığ İl Jandarma Alay Komutanı Albay Sefer Resuloğlu, Sivrice Kaymakamı Sultan Doğru, Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak, ilçe belediye başkanları, sporcular, vatandaşlar ve tatilciler katıldı.
Yüzme, bisiklet ve koşu parkurlarından oluşan Triatlon Şampiyonası’nda yurtdışından 5 ülke ve Türkiye genelindeki 62 sporcunun katıldığı yarışlar, güneş altında 49 dereceye varan sıcaklık altında yapıldı. 3 parkurdan oluşan yarışları tamamlayarak final noktasına gelen sporcuların çoğu, aşırı sıcaktan fenalaşarak baygınlık geçirdi. Kusarak baygınlık geçiren triatletlere yarış pistindeki görevliler ve sağlık ekipleri müdahale etti. Başlarından aşağı soğuk su dökülen sporcular, bol bol su içerek kendilerine gelmeye çalıştı.
Triatlon Federasyonu Teknik Kurul ve Komite Başkanı Doç. Dr. Cemal Gündoğdu, organizasyona Türkiye, Romanya, Bulgaristan, Sırbistan ve Makedonya ile Türkiye’nin çeşitli kentlerinden 62 sporcunun yıldızlar, elitler ve gençler kategorilerinde yarıştığını açıkladı.
Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş ise, yarışmaların su şenlikleriyle başladığını belirterek, "Su şenlikleriyle başlayan Balkan Triatlon Yarışmaları, Grandprix yarışmalarıyla devam ediyor. Türkiye, şu anda uluslararası federasyonlarca gelişmekte olan bir bölge olarak kabul edilmiş bulunmakta ama şu anda bizim dünya sıralamasında olan 62 sporcumuz var. Avrupa sıralamasında 42'nci sırada sporcularımız var. Bundan 5 yıl önce Avrupa düzeyindeki yarışmaları tamamlayamazken, artık dünya ve Avrupa düzeyinde sporcularımızı sıralamaktayız" dedi.
Konuşmaların ardından şampiyonada dereceye giren sporculara protokol tarafından madalyaları takıldı. Elit Kadınlar, Elit Erkekler ve Genç Erkekler kategorileri Türk Sporcuların birinciliğiyle tamamlandı, Genç Kadınlar kategorisinde ise Romanyalı sporcu birinci oldu.
YARIŞMA BİTTİ KAVGA BAŞLADI
Balkan Grandprix 2014 Triatlon final yarışlarının yapıldığı Hazar Gölü'nde yarışmanın bitmesinin ardından sahilde kavga çıktı. Çıkan kavgada 4 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Yarışmadan sonra deniz bisikletlerini toplamaya çalışan işletme elemanları ile bunları bisikletlerden zorla indirmeye çalışan bir gurup arasında tartışma çıktı. Kim oldukları öğrenilemeyen guruptakiler ile bisikletlere zorla binmelerine izin verilmeyen grup arasındaki tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavgayı ayırmaya gelen jandarma ekipleri, havaya ateş açarken, sopa darbeleriyle 4 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslar ile Elazığ'daki hastanelere kaldırılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

FOTOĞRAFLI