YÜZME havuzu olmadığı için maçlarını deplasmanda oynayan Antalyaspor Sutopu Takımı, Kepez Belediyesi Adnan Menderes Olimpik Yüzme Havuzu'nda 30 yıl aradan sonra seyircisiyle buluştu.

Birçoğu eski milli takım oyuncularından oluşan Antalyaspor Sutopu Takımı, Kepez Belediyesi Adnan Menderes Olimpik Yüzme Havuzu'nda 30 yıl sonra bir ilki gerçekleştirdi. Antalyaspor'un kurulduğu 1966 yılında faaliyete geçen, uzun bir aradan sonra 5 yıl önce tekrar liglerde mücadele etmeye başlayan ve tüm maçlarını, şehirde yüzme havuzu bulunmaması nedeniyle deplasmanda yapmak zorunda kalan Antalyaspor Sutopu Takımı, ODTÜ karşılaşmasıyla Antalyalı sporseverlere merhaba dedi.

Adnan Menderes Olimpik Yüzme Havuzu'nda oynanan müsabakayı izleyen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya'nın su sporlarında tarihi bir günü yaşadığını belirtti. Başkan Tütüncü, “Sutopu takımımız, 1. Lig'de mücadele etmesine rağmen, Antalya'da yüzme havuzu olmamasından dolayı maçlarını hep deplasmanda yapmak zorunda kalıyordu. Kısa bir zaman önce hizmete açtığımız Adnan Menderes Olimpik Yüzme Havuzu sayesinde, 30 yıl sonra kendi takımımıza ev sahipliği yapmanın gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

TESİSLE BAŞARI GELECEKTİR

Tesisi Antalya'ya kazandırdığı için Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'ye teşekkür eden Antalyaspor Derneği Başkanı Nazif Tanır, “Antalyaspor Sutopu Takımı, Kepez Belediyesi'nin tesislerinde 30 yıl aradan sonra müsabakaya çıkıyor. Spor şehriyiz ama tesisimiz yoktu. Bugün bir adım atıldı ve ilk müsabaka yapıldı. Bu salon, başta sutopu takımımız olmak üzere, yüzme sporunun gelişmesine büyük katkı sağlayacak" diye konuştu.

TÜTÜNCÜ'YE PLAKET

Yüzme havuzunun dünya standartlarında olduğunu söyleyen Türkiye Sutopu Federasyonu Başkan vekili Reha Alpar, tesisin, Türk sporunun gelişimine büyük katkısı olacağını belirterek, Başkan Tütüncü'ye hizmetlerinden dolayı plaket takdim etti. (FOTOĞRAFLI)