Bahri BÜKE / İSTANBUL, () BOĞAZİÇİ  Kıtalararası Yüzme Yarışı’na katılmayı hak eden yüzücülerin isimleri, yarışların resmi internet adresi bogazici.olimpiyat.org.tr’de yayınlandı. Listeye göre bu yıl 26'ıncısı düzenlenen yarışta aralarında yabancıların da bulunduğu 1807 yüzücü kulaç atacak.
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından organize edilen ve dünyada Asya’dan Avrupa’ya yapılan tek kıtalararası yüzme yarışı olma özelliğini taşıyan Boğaziçi Kıtalararası Yarışları, 1989 yılından beri aralıksız olarak düzenleniyor. Yarışa daha önce de destek veren Samsung bu yıl isim sponsoru oldu.
20 TEMMUZ PAZAR GÜNÜ
Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nda yüzücüler 20 Temmuz Pazar günü saat 10.00’da Anadolu Yakası’ndaki Kanlıca Vapur İskelesi’nden İstanbul Boğazı’na atlayacak. Yarış Avrupa Yakası’ndaki Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı Rıhtımı’nda bitecek. Yüzücüler Baltalimanı Koyu, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü altı, Rumeli Hisarı, Anadolu Hisarı, Bebek Koyu, Kandilli Burnu, Arnavutköy İskelesi, Vaniköy Galatasaray Adası, Kuleli Askeri Lisesi ve Kuruçeşme Feneri önlerinde kulaç atacak, kuzeyden güneye Asya'dan Avrupa'ya doğru yüzecek. Saat 12.00'de yarışmanın süre dolacak. Yüzme yarışları sonucunda dereceye girenler genel, yaş ve engelli klasmanlarında ödüllerini alacak.
KATILIM KOŞULLARI
Yaşı, sağlığı, yüzme kabiliyeti uygun olan herkes aday olabiliyor. İlk başvuru internet üzerinden yapıldı. Bu yıl kayıt ücreti olarak kişi başı 100 TL alındı. İlk kez katılanlar İstanbul, Ankara, Adana ve İzmir’de seçmelere alındı. Seçme sonuçları da internet sitesinde yayınlandı.
Lisansı olmayan ancak geçen yılki yarışa katılıp bitirenlerden seçme şartı aranmadı. Lisanslı yüzücülerden 2013 – 2014 yüzme federasyonu faaliyet programı içerisinde yer alan en az 800 m mesafeli bir yarışa ya da bir açık su yarışına katılıp bitirmiş olma şartı arandı.