Polonya'nın Myslowice kentinin ev sahipliği yaptığı 2014 FIVB (Uluslararası Voleybol Federasyonu) U23 Plaj Voleybolu Dünya Şampiyonası'nda bugün ana tablo karşılaşmaları oynanmaya başladı.

Turnuvada Türkiye'yi temsil eden U23 Bayan Plaj Voleybolu Milli Takımımız Esra Betül Çetin-Meliha İsmailoğlu ikilisi yer aldıkları F Grubu'nda ilk günü iki mağlubiyetle tamamladı.

2014 FIVB U23 Plaj Voleybolu Dünya Şampiyonası için Polonya'da bulunan Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Özkan Mutlugil, FIVB'nin internet sitesine verdiği röportajda, plaj voleybolunu Türkiye geneline yaymak için çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti ve "Plaj voleybolu için daha fazla tesis yapacağız ve plaj voleybolunu Türkiye'ye yayacağız. Birkaç yıl içinde daha fazla sporcumuz ve sadece plaj voleyboluna özel kulüp takımlarımız olacak. Belli bir yaştan sonra sadece plaj voleybolu oynayan sporcularımız olması lazım. Bu yüzden antrenör olarak Carlos Galletti ile anlaştık" ifadelerini kullandı.

Oynadıkları ilk maçın ardından FIVB'ye açıklamalar yapan sporcularımızdan Esra Betül Çetin "Bu maçta hatalarımız olsa da bizim için önemli bir tecrübe oldu." derken; ilk kez birlikte bir turnuvaya katıldıklarının altını çizen Meliha İsmailoğlu ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Esra-Betül ikilisi, yarın Kosta Rikalı ikili Angie Montero-Valeria Valenciano Gonzalez ve Çek temsilcileri Eliska Galova-Tereza Vankova ile karşılaşacak.

Temsilcilerimizin ilk gün aldıkları sonuçlar şu şekilde;

Esra Betül Çetin-Meliha İsmailoğlu - Kim Behrens-Sandra Seyfferth (Almanya): 0-2 (10-21, 11-21)

Esra Betül Çetin-Meliha İsmailoğlu - Katarzyna Kociolek-Dorota Strag (Polonya): 0-2 (17-21, 10-21)

MYSLOWİCE /

gh(gh)