Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından Sapanca'da bulunan Güral Sapanca Wellness and Convention Hotel'de dün başlayan 2014-2015 Sezonu MHK Yaz Semineri devam ediyor.

Seminerin ikinci gününün sabah saatlerinde hakemler, FIFA Fitness Testi'nden geçti. Bu yeterlilik testinde hakemler; 6*40 metre tekrarlı ile 20*150 metre yüksek şiddetli koşular yaptılar.

Öğleden sonra ise; üst klasman yardımcı hakemler ve ilave yardımcı hakemler de otele giriş yaparak seminere katıldı. TFF Hakem İşleri Müdürü Burçin Keskin tarafından seminerde uygulanacak programın anlatılmasının ardından gruplara ayrılan üst klasman yardımcı hakemler ve ilave yardımcı hakemler; grup çalışmalarında ise Doç Dr. Ali Kızılet tarafından fiziksel testlere, MHK Eğitim Direktörü Oğuz Sarvan tarafından anket ve video testlere tabi tutulurken; UEFA Yardımcı Hakem Eğitimcisi Giovanni Stevanato da bu yaz Brezilya'da düzenlenen FIFA Dünya Kupası'nda yaşanan pozisyonlar üzerinden kendilerine eğitim verdi.

Hakemler, üst klasman yardımcı hakemler ve ilave yardımcı hakemler şu sıralarda birlikte farklı gruplara ayrılarak çeşitli konular ve önceden yaşanmış pozisyonlar üzerinden çalışma yapıyorlar.

Diğer yandan; tüm hakemler, üst klasman yardımcı hakemler ve ilave yardımcı hakemlerin 2014-2015 sezonunda yayıncı kuruluş Digitürk'ün yayın grafiklerinde kullanması için videoları ve fotoları, gün içinde çekildi.

2014-2015 MHK Yaz Sezonu Semineri; 9 Ağustos Cumartesi günü sona erecek.