İstanbul'da düzenlenen 19. Balkan Çocuklar Karate Şampiyonası'na Türk karateciler damgasını vurdu. Türkiye Yıldızlar Karate Şampiyonası'nda dereceye giren sporcuların ülkemizi temsil ettiği şampiyonada Milli sporcularımız 25 altın, 15 gümüş, 33 bronz madalya ile genel sıralamanın zirvesinde yer aldı.

Balkan ülkeleri arasında gelenek haline gelen Balkan Çocuklar Karate Şampiyonası'nın 19'uncu buluşması, 14-15 Haziran günlerinde İstanbul'da yapıldı. Türkiye'nin yanı sıra Balkan Karate Federasyonları Birliği'ne üye ülkelerden Bosna Hersek, Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya, Romanya, Sırbistan, Hırvatistan, Karadağ ve Arnavutluk'un katılım gösterdiği şampiyonada 462 erkek, 274 bayan sporcu mücadele etti. Türkiye, müsabakalarda 69 bayan, 98 erkek sporcu ile temsil edildi.

İkitelli Spor Kompleksi'nin ev sahipliği yaptığı şampiyonaya Milli sporcularımız damgasını vurdu. 44 dalda yapılan müsabakalarda birçok kategoride kürsüye çıkma başarısı gösteren yıldız karatecilerimiz, iki gün sonunda hanesine yazdırdığı 25 altın, 15 gümüş, 33 bronz madalya ile genel sıralamada zirvede yer aldı.

6 altın, 9 gümüş, 13 bronz madalya kazanan Sırbistan'ın ikinci sırada yer aldığı şampiyonayı 4 altın, 3 gümüş, 9 bronz madalya kazanan Makedonya da üçüncü sırada tamamladı. Ayrıca, katılan tüm ülkeler, en az bir sporcusunu kürsüye çıkarma başarısı gösterdi.

2000 ila 2003 doğumlu sporcuların mücadele verdiği şampiyonada Türkiye'nin altın madalyalarını katada Enes Özdemir, Sinem Gül Duman, Selin Okunak, Melek Ecem Taşcı; kumitede ise Emre Kaşık, Rumeysa Baş, Gizem Öztürk, Yağızhan Mustafa Ödemiş, Hakan Şimşek, Mümincan Baylan, Uğur Burak Özgündüz, Savaşkan Gemici, Ulviye Karaboğa, Mehmet Furkan Çelikbilek, Duhan Gümüş, Yağmur Demir, Simge Yücel, Sezgin Kayra, Orhan Alp Kuzulu, Ömer Faruk Ateş, Ömer Faruk Arslan, Furkan Kayalı, Merve Tekin kazandı.

Takım kata mücadelelerinde Milli sporcularımız, 2002-2003 doğumlu bayanlar ile 2000-2001 doğumlu erkeklerde şampiyon olurken, 2000-2001 doğumlu bayanlar ile 2002-2003 doğumlu erkeklerde bronz madalya kazandı.

DELİHASAN: ÇOCUKLARA YAPILAN YATIRIM, ÜLKENİN GELECEĞİNE YAPILMIŞTIR

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, 19. Balkan Çocuklar Karate Şampiyonası'nda yıldız karatecilerin performanslarından ve başarılarından dolayı gururlandıklarını söyledi. Şampiyonanın karnaval havasında geçtiğini belirten Başkan Delihasan, "Mücadele eden tüm sporcularımızı tebrik ediyorum. Velilerimize de çocuklarımızı böylesine önemli bir günde yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum" dedi.

Şampiyonanın çocuklar için güzel bir tecrübe olduğunu vurgulayan Esat Delihasan, "Çocuklarımızı çok önemsiyoruz çünkü onlar Türk karatesinin ve tabii ki ülkemizin geleceği. Çocuklara yapılan yatırım ülkenin geleceğine yapılan yatırımdır. Onların eğitim hayatları ile birlikte spor yaşantılarını da başarılı bir şekilde sürdürmelerini sağlamak, bizim asli görevimizdir. Onlara güzel bir adım attırırsanız, gelişimleri de güzel olur. Yıldız kategorisindeki çocuklarımız, sporculuk yaşantılarındaki en güzel adımlardan birisini bu şampiyonada attı. Madalya kazanan sporcularımızı, Teknik Kurulumuzu ve tüm antrenörlerimizi tebrik ediyorum" diye konuştu.

İSTANBUL-