BREZİLYA'nın başkenti Brazil'de yarın başlayacak olan (ISF) Uluslararası Okul Sporları Dünya (Gymnasıade) Olimpiyatları öncesi yaptığı toplantıda oy çokluğu ile 2016 yılındaki olimpiyatların Türkiye'de yapılmasına karar verdi.
Hindistan ile yarışan Türkiye Okul Sporları Federasyonu 81 ülke delegesinin katıldığı toplantıda oy çokluğu ile (Gymnasıade) Dünya Okul Sporları Olimpiyatlarını kazandı.
Toplantıya katılan Türkiye Okul Sporları Federasyon başkanı Ayhan Pala, "Yaptığımız işler ve Türk devletinin gücünü gören tüm ülkeler olimpiyatların Türkiye'de ve Trabzon şehrinde yapılacak olmasından son derece mutlu oldular" dedi.
Türkiye Okul Sporları Federasyon başkanı Ayhan Pala, 'ya açıklamalarda bulunarak, "Özellikle olimpiyatların Türkiye'ye alınması konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a minnet ve şukranla teşekkür ediyorum" diye konuştu. Başkan Ayhan Pala, açıklamasına şu şekilde devam etti: "Yaklaşık olarak bir yıldır bu olimpiyata hazırlanıyorduk. (ISF) (Gymnasıade) Dünya Okul Sporları Olimpiyatları için çok yorucu bir yolculuktan sonra nihayet Brezilya'ya ulaştık. Uzun ve yorucu bir yolculuktan sonra sağ salim buraya ulaşmaktan mutluyuz. Yüzme, Atletizm ve Cimnastik branşında 67 sporcu ile dünya olimpiyatlarında yarışacağız. İnanıyorumki çocuklarımız burada rekabet ettikleri dünya ülkelerinin çocukları ile beraber, 2016 yılında Trabzon'da yapılacak olan dünya olimpiyatlarının yıldızları olarak yarışmalara katılacaklar. Buraya çok iddialı bir şekilde geldik. Grurla söylemek isterim. ISF'nin 41 yıllık tarihinde Türkiye'nin üye olduğu bir ortamda biz en fazla katılımın olduğu bir dönemi yaşamaktayız. Bizim açımızdan, Ülkemiz adına grur verici ve çok anlamlıdır . Bu çocuklarımız kendi yetiştirdiğimiz birer değer olarak ülkemizin geleceğinde çok önemli birer değer olacaklardır. Hayatlarında Okul Sporları ile ilk defa olimpiyatları yaşayarak, kendilerini bekleyen geleceklerine hazırlayacaklardır."
OKUL SPORLARI OİMPİYATI 2016 YILINDA TRABZON'DA
Başkan Pala, "Olimpiyatların alınması ve desteklerinden dolayı, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a çok teşkkür ediyoruz. Çünkü gençlerimizin geleceğe hazırlanlaması noktasında, sporla eğitilmesi noktasında, milli ve manevi değerlere bağlılık noktasında ve ülkesini vatanını seven bireyler olarak yetişmeleri için bizlere sonsuz destek ermektedir. Dünya Okul Sporları Oliyatlarının Türkiye'de ve Trabzon'da yapılması noktasında kendilerinin desteği bizim için çok büyük bir güç olmuştur. Başbakanımızın vizyonu ve misyonu bizim bu çalışmalarda başarıya ulaşmamızda direk isim olmuştur. Kendilerine minnet ve şukranla teşekkür ediyorum" dedi.
67 sporcu ile katıldıklarını ifade eden Ayhan Pala konuşmasını şöyle tamamladı: "2016 yılında ülkemizdeki olimpiyatlara 210 sporcu ile katılacağız. Bu sporcularımızın için ve gelecekleri açısından çok büyük bir önem taşımaktadır. Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç'ın, Olimpik sporcu yetiştirmek için kurduğu olimpik merkezlerin gelecek açısından anlam bulacağı çok önemli bir organizasyona imza attığımızı düşünüyoruz. Burada sporcularımız kendilerini test edecekler ve olimpiyat hazırlıklarını yapacaklar. Bu açıdan desteklerinden dolayı Sayın Bakanımız'a ve Spor Genel müdürümüzede çok teşekkür ediyoruz. Türkiye Okul Sporlarında son yıllarda çok önemli aşamalar kaydetmiştir. Dünya'da Okul Sporlarının yıldızı olmuştur. Dünya ülkeleri Türkiye'de yapılacak olan Olimpiyatlara çok destek verdiler bu nedenle 2016 Okul Sporları Olimpiyatlarının Türkiye'de olması bizim için grur verici bir olaydır."