2015 FIBA Avrupa Şampiyonası’na hazırlanan 12 Dev Adam, Litvanya'nın Kaunas şehrinde düzenlenen Huawei Kupası'ndaki üçüncü maçında Makedonya’yı 85-68’lik skorla mağlup etti.

Mücadeleye Ali Muhammed, Melih Mahmutoğlu, Cedi Osman, Barış Hersek ve Furkan Aldemir beşiyle başlayan ay-yıldızlılar, ilk dakikayı 4-2 önde geçti. Furkan Aldemir’in pota altı savunmasında etkili olduğu dakikalarda Ali Muhammed’in de orta mesafe isabetiyle fark 5 sayıya yükseldi (9-4). Ön alanda baskılı savunma yapan milliler, rakibinin hücumda organize olmasına engel oldu. Alan savunmasına dönen ve Vlado Ilievski ile basketler bulan Makedonya, skorda da dengeyi yakaladı. İlk periyot 20-20 eşitlikle tamamlandı. Dengede başlayan ikinci periyotta Semih Erden ile pota altından basket bulan milliler, durumu 28-26’ya getirdi. Tempoyu düşürerek oyunun kontrolünü eline alan Makedonya, Darko Sokolov’un hücumdaki etkinliğiyle 15. dakikada 5 sayılık farkı yakaladı (33-28). Ancak Cedi Osman ile Göksenin Köksal’ın yarı sahayı hızlı geçtiği bölümlerde 12-0’lık seri yakalayan Türkiye, durumu da 40-33 yaptı. A Milli Takım, Cedi Osman’ın dış atışlardaki isabetiyle ilk yarıyı 51-40 önde tamamladı.

Üçüncü periyotun başında iki takımda hücumda skor bulmakta zorlanırken, 24. dakika 51-40 millilerin üstünlüğüyle geçildi. Ali Muhammed’in üç sayılık basketiyle ikinci yarıdaki ilk sayılarını bulan ay-yıldızlılar, Furkan Aldemir’in pota altı tipiyle skoru 58-44’e getirdi. A Milli Takım son 10 dakikalık bölüme Cedi Osman’ın basketleriyle 70-54 üstün girdi. Karşılaşmanın dördüncü periyotunda da etkili oyununu sürdüren ve 35. dakikayı 77-58 önde geçen milliler, maçtan 85-68 galibiyetle ayrıldı.

Huawei Kupası'nı tamamlayan A Milli Takım, 20 Ağustos Perşembe günü Almanya’nın Hamburg kentine geçecek ve burada Super Cup’a katılacak. Milliler, Super Cup’ta ev sahibi Almanya’nın yanı sıra Polonya ve Letonya ile karşı karşıya gelecek.