Ergin KARATAŞ / ÇEŞME (İzmir), ()- A Milli Erkek Basketbol Takımı, İspanya'da 30 Ağustos-14 Eylül tarihleri arasında yapılacak Dünya Şampiyonası hazırlıkları kapsamında Çeşme'de kampa girdi. Ay-yıldızlı ekibimiz 16 Temmuz'a kadar hazırlıklarını Çeşme'de sürdürdükten sonra 22 Temmuz'da İtalya'ya giderek Bormio'da ikinci etap kampına başlayacak.

Milli Takım'da uzun süre sonra kadroya davet edilen, dizindeki sakatlığı nedeniyle ameliyat olan NBA'deki yıldızlarımızdan Enes Kanter, Amerika'da bulunan Ömer Aşık ve Ümit Erkekler Avrupa Şampiyonası'nda ter döken Cedi Osman, Çeşme kampına katılmadı. Emir Preldzic, devşirme oyuncu statüsündeki değişikliğin ardından yeniden Milli Takım'a davet edildi.

Baş Antrenör Ergin Ataman ve yardımcısı Ufuk Sarıca, kampta ay-yıldızlı ekipteki ilk antrenmanlarına çıktı. Beko Basketbol Ligi'nde Galatasaray Liv Hospital'ı da çalıştıran, Fenerbahçe Ülker'le tartışmalı final serisinden çıkan Ataman, Çeşme Spor Salonu'ndaki çalışma öncesi oyuncularıyla uzun süre saha kenarında toplantı yaptı. Çeşmeliler ekibimize büyük ilgi gösterdi. Aynı salonda antrenman yapan minik basketbolcular yıldız isimlerle fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarıştı. Millilerin neşeli oldukları gözlendi.

Basketbol Federasyonu Milli Takımlar İdari Menajeri Barbaros Akkaş, ilk kampın yenilenen kadronun kaynaşması amacını taşıdığını belirterek, "Şu an 17 oyuncuyla kampa girdik. Sakatlıkları bulunan Furkan ve Ender önümüzdeki günlerde antrenmanlara başlayacak. Enes'in 2 aylık dinlenme sürecine ihtiyacı var. İyileşirse şampiyonaya katılacak. Kadroda devşirme oyuncu olarak Keith Langford'un da yer almasını istiyorduk ama olmadı. Statüdeki değişikliğin ardından en başından beri kadroda olacağını açıkladığımız Preldzic de aramıza dönecek. Preldzic, Bormio kampında takıma katılacak" dedi.

FOTOĞRAFLI