Trabzonspor Galatasaray maçı nefesleri kesecek bir derbiye sahne olacak. Trabzon bu maça kilitlendi mutlak galibiyet istiyor. Galatasaray Trabzonspor'u deplasmanda geçip liderlik yolunda yara almadan yoluna devam etme amacında. Peki Trabzonspor Galatasaray maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda? Derbi karşılaşması için maç saatine kadar sürekli güncellenecek haberimizde bütün detayları bulabilirsiniz.
Spor Toto Süper Lig'de 27. hafta mücadelesinde Galatasaray, Trabzonspor'a konuk oluyor. 
 
Avni Aker'de saat 19:00'da başlayacak derbinin hakemi Ali Palabıyık...
 
Trabzonspor Galatasaray maçı 19 Nisan Pazar günü oynanacak. Mücadele saat 19:00'da başlayacak. Karşılaşmayı Lig TV naklen yayınlayacak. Bu zorlu karşılaşmayı Skorer'den görüntülü canlkı anlatımla takip edebilirsiniz.
 
İŞTE 11'LER 
 
TRABZONSPOR: Hakan, Bosingwa, Salih, Mustafa, Uğur, Medjani, Deniz, Erkan, Özer, Mehmet, Cardozo.
GALATASARAY: Muslera, Sabri, Chedjou, Hakan, Telles, Hamit, Selçuk, Umut, Wesley Sneijder, Yasin, Burak Yılmaz 
 
 
Avrupa kupalarına katılma mücadelesi veren Trabzonspor, bugün konuk edeceği Galatasaray'ı yenerek yoluna kayıpsız devam etmeyi hedefliyor. Galatasaray ise zorlu deplasmandan üç puanla dönerek maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturan Beşiktaş'tan zirveyi geri almanın hesaplarını yapıyor. Sezonun ilk yarısında rakibine evinde 3-0 kaybeden Galatasaray, bu kez kendisi rakip sahada 3 puan alabilmek için sahaya çıkıyor. 
 
İki ekip arasındaki ilk maçı Trabzonspor'un lige yükseldiği 1974-75 sezonunda. 29 Aralık 1974 Pazar günü maç İnönü Stadyumu'nda başladı. 1-0 biten maçta Galatasaray, Trabzonspor' a karşı ilk galibiyetini elde etti. Bu maçı verdiği kararlarla tepki toplayan Orhan Cebe yönetti. Ve maçın bitimine son yarım saat kala iki Galatasaray'lı oyuncuya(Mehmet Oğuz ve Engin Verel) kırmızı kart gösterdi ve maçı Galatasaray 9 kişi tamamladı. Ezeli rekabetteki ilk golü ise bu maçın 90.dakikasında Galatasaray'lı Ekrem Günalp attı. Trabzonspor ise ilk galibiyetini aynı sezonun rövanş maçında 1-0'lık skor ile aldı. 25 Mayıs 1975 tarihinde oynanan bu maç Trabzon Şehir Stadyumu'nda oynandı.

 

İki takım arasındaki en farklı maç ise 26 Mayıs 2001 tarihinde Ali Sami Yen Stadyumu'nda oynanmıştır. Bu maç ayrıca Galatasaray'ın efsane oyuncusu Gheorghe Hagi'nin Jübile maçıdır. Bu maçta Gheorghe Hagi iki, Hasan Şaş ve Serkan Aykut ise birer gol kaydetmiştir.

Trabzon'daki lig maçları
İki ekip arasında Trabzon'da yapılan lig karşılaşmalarında evsahibi  Trabzonspor, galibiyet sayısında rakibine tek farkla üstünlük kurdu. Trabzonspor, evindeki 41 maçta Galatasaray'ı 16 kez yenerken, ''Cim  Bom'' ise bordo-mavilileri 15 kez mağlup etmeyi başardı. Trabzon'daki 10  karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı. Trabzonspor'un sahasındaki 48 golüne, Galatasaray 53 golle karşılık  verdi. Geçen sezon Trabzon'da yapılan lig maçını Galatasaray 4-1 kazandı.

''Cim Bom'' deplasmanda zor kaybediyor
Galatasaray, Trabzonspor ile deplasmanda yaptığı son 19 lig maçında  sadece 3 kez yenildi.  Sarı-kırmızılılar, Trabzon deplasmanında rakibini son 19 lig maçında  10 kez yendi, 6 kez de berabere kaldı, sadece 3 kez kaybetti.

İki takımda oynayıp her iki takımın ağlarını da havalandıran ilk oyuncu Burak Yılmaz olmuştur.

İKİ TAKIM İLKLERİ VE ENLERİ
İlk Maç: Galatasaray 1 – 0 Trabzonspor(29 Aralık 1974)
İlk gol: Ekrem Günalp (Galatasaray)
En gollü maç: Galatasaray 3 - 5 Trabzonspor (15 Kasım 1998)
En farklı skor: Galatasaray 4 – 0 Trabzonspor
En yüksek seyirci sayısı: 51.257 (25 Mart 2012, Türk Telekom Arena)