ZAFER ATAMER - BERN /

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından, Filipinler'deki Haiyan Tayfunu mağdurlarına yardım için düzenlenen "Yoksullukla Mücadele Maçı"nda birçok eski futbolcu forma giydi. Karşılaşmada eski ünlü futbolcular, İsviçre Birinci Ligi takımlarından Young Boys'u 8-6 mağlup etti.

Bu yıl 11.'si düzenlenen Yoksullukla Mücadele Maçı'nda Ronaldo ve Zidane'ın kurduğu takımın ilk 11'i Antonios Nikopolidis, Michel Solgado, Paolo Maldini, Fabio Cannavaro, Fernando Hierro, Luis Figo, Gennaro Gattuso, Ronaldo, Zidane, Pavel Nedved, Davor Suker'den oluştu.

Ronaldo ve Zidane'ın takımında da golleri, Zidane (2), Youri Djorkaeff (2), Christian Vieri (2), Hakan Şükür (1) ve Nuno Gomes (1) kaydetti.

Young Boys adına ise goller Stephane Chapuisat (3), Yuya Kubo (2) ve Joel Magnin'den (1) geldi.

Eski milli futbolcu ve İstanbul Bağımsız Milletvekili Hakan Şükür, karşılaşmanın 64. dakikasında oyuna girerken, 75. dakikada skoru 5-5'e getiren beraberlik golünü attı ve 80. dakikada da oyundan çıktı.

Eski İtalyan hakem Pierluigi Collina'nın yönettiği maçı UEFA Başkanı Michel Pilatini de izledi.

Bu arada maçta forma giyen tek bayan futbolcu ve UNDP İyi Niyet Elçisi Brezilyalı futbolcu Marta Vieira da Silva bir asist yaptı.

Bilet satışlarından elde edilecek gelir, tarihin en yıkıcı doğal afetlerinden birinin yaşandığı Filipinler'deki Haiyan Tayfunu'nun ardından başlatılan iyileştirme çalışmalarına destek amacıyla kullanılacak.

za(gh)