Mustafa ERCAN/MERSİN,()- TÜRKİYE genelindeki Passolig kartın 100 bininci talihlisi olan Mersin İdmanyurdu taraftarı Gültekin Akıncı'ya forma ve 1 yıllık kombine kart hediye edildi.
100 bininci Passolig kartı için Mersin İdmanyurdu Kulüp Binası'nda tören düzenledi. Törene, Kulüp 2'nci Başkanı Senan İdin ve Passolig Genel Menajeri Enis Tuna katıldı. 
Törende konuşan İdin, maçlara artık 1 ay gibi kısa bir sürenin kaldığını ve taraftarların artık Passolig kartlarını almasını istedi. Passolig Genel Menajeri Enis Tuna ise şu anda 110 bin passolig kartına sahip taraftar olduğunu belirtti, şöyle dedi:
"GALATASARAY VE BEŞİKTAŞ TARAFTARI EN ÇOK KARTI ALDI"
"Mersin İdmanyurdu taraftarlarından Gültekin Akıncı tam 100 bininci Passolig talihlisi oldu. 2014-2015 sezonuna kombine satışlarının hızlanmasıyla birlikte 300 bin Passolig kartla başlanması beklenmektedir. Taraftar ödedikleri bedelle kulüplerine destek oluyor, kartları ile yaptıkları her harcama takımlarına maddi destek olarak aktarılıyor. Piyasadaki benzer kart programlarının ortalama yıllık bedelleri 75 TL iken, Passolig 15 TL e-bilet kullanım bedeli ve diğer kartlarda bulunmayan ulaşım ve e-bilet faydaları ile kullanıcıların hayatında büyük fark yaratıyor. Üstelik taraftarların ödedikleri bedelin 7,5 TL'si TFF üzerinden kulüplere aktarılırken, Passolig'in Türkiye'nin en seçkin marka ve firmalarında sağladığı büyük indirim ve avantajlarla kart sahipleri ödedikleri tutarın 7-8 katını somut maddi fayda olarak geri alıyor. 106 bin 262 karta ulaşan Passolig kart sahiplerinin, takımları incelendiğinde şaşırtıcı bir tablo ortaya çıkıyor. 31 bin 272 kartla Galatasaray ve 30 bin 924 kartla Beşiktaş en çok karta sahip takımlar. Bu iki takımın ardından Balıkesirspor 5 bin 669 Passolig adediyle üçüncü sırada geliyor. Passolig sadece büyük takımlar için değil, Anadolu kulüpleri içinde çok önemli bir gelir ve güven kapısı. 40 yılın ardından yeniden Süper Lig'e merhaba diyen Balıkesirspor, taraftarının verdiği destekle Passolig'e hızlı bir başlangıç yaptı. Kart adedi 300 bine ulaştığında kulübün kart satışı, kullanımı ve diğer yan gelirlerle birlikte tahmini hesaplanmış geliri yıllık 10 milyon TL'yi bulacak."
Passolig kartla bütün maçların izlenebileceğini ifade eden Tuna, "Passolig bilet alınması için gereken bir kimlik kartı, kulüplerin özel uygulama getirmedikleri her maçı istediğiniz logolu bir kartla izleyebilirsiniz. Bir kişi istediği sayıda Passolig alabildiği için aslında bu sorun da çözülüyor. Yabancı turistler içinde kanun herkese özel kartı zorunluluk olarak getirmiş durumda, kartınızı başkasına kullandırmanız, sizi de yasaklı duruma düşürebilir buna dikkat edilmesi lazım. Yabancı uyruklu kişiler başvurularını pasaportları ile yaparak kart alabiliyorlar. Maç biletlerindeki komisyon kalktı. Passolig öncesinde takımlar, bilet satış ve operasyonunu yapan firmalara bilet bedeli üzerinden en az 1.75 lira olmak üzere, ortalama yüzde 12 komisyon ödemekteydi. Passolig, takımlardan bu hizmet için giriş başına masrafları için sadece 1,6 lira almaktadır. Takımlar kazançlıdır" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Senan idin ve Enis Tuna, passolig kartının 100 bininci talihlisi olan Gültekin Akıncı'ya forma ve bir yıllık kombine kartı hediye ettiler.
İDİN: "BEŞİKTAŞ MAÇI SEYİRCİLİ"
Öte yandan, Mersin İdmanyurdu 2'nci Başkanı Senan İdin, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) geçen sezon yaşanan olaylardan dolayı Mersin İdmanyurdu'na verdiği 1 maç seyircisiz oynama ve 52 bin TL para cezasını, 10 bin TL para cezası olarak değiştirdiğini söyledi. İdin, Mersin İdmanyurdu'nun sezonun ilk maçında sahasında oynayacağı Beşiktaş maçını Mersinli taraftarların izleyebileceğini sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI