Mersin’de, İstanbul’da meydana gelen patlama ve valiliğin izin vermemesine rağmen HDP tarafından Eş Genel BaşkanFigen Yüksekdağ’ın da katılımı ile halaylı Nevruz kutlama etkinliği düzenlendi.

ÖLÜMLER ÜZERİNE HALAY ÇEKTİLER

Sabah saatlerinde İstanbul’da meydana gelen terör saldırısına rağmen Şevket Sümer Mahallesi’ndeki HDP Akdeniz İlçe Teşkilatı önündeki alanda toplanan kalabalık, terör örgütü ele başının posterlerini taşıdı, Nevruz ateşi etrafında halaylar çekip sloganlar attı.

SIRTINI TERÖRE YASLAYAN EŞ BAŞKAN 'BARIŞ' DİYOR

Mersin’deki Nevruz etkinliğine, Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat ile birlikte katılan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin bir çok ilinde yapılması planlanan Nevruz kutlamalarının yasaklanmasını eleştirdi. Barışa ve demokrasiye ulaşmanın kolay olmadığını belirten Yüksekdağ, "Türkiye’yi yöneten siyasi iktidar demokrasiden, özgürlükten ve barıştan korkuyor. Biz onların korktuklarını başlarına getireceğiz. Onlar barıştan korkuyorsa, biz halkların barışını getireceğiz. Onlar özgürlükten korkuyorsa, biz özgürlüğü getireceğiz bu topraklara" dedi.

YAKIP YIKMAYA NEVRUZ KUTLAMASI DİYOR

Yüksekdağ, "Geçtiğimiz yıl yine hepimiz Nevruz meydanlarındaydık. O zaman bütün meydanlar doldu taştı. Kimsenin burnu kanamadan, bugün olduğu gibi meydanlar kan deryasına dönüştürülmeden Nevruz, coşkuyla bir bayram havasında kutlandı. Bugün ama bütün Nevruz meydanları bir can pazarına dönüştürülmüş durumda. Geçtiğimiz yıl barış umudu vardı, çözüm umudu vardı ve Türkiye’nin demokratikleşmesi yolunda girdiğimiz mücadelenin bütün talepleri ve enerjisi Nevruz meydanlarına yansımıştı. O günden bugün ne değişti? Ne değiştiğini siz de biz de çok iyi biliyoruz. 7 Haziran seçimlerinde başkan olamayan zat, 7 Haziran seçimlerinde tek başına iktidar olamayan parti, halkımızın büyüyen demokratik iradesini kendisinin düşmanı olarak gördü" diye konuştu.

TERÖRE TERÖRİSTE SAHİP ÇIKTI

Yasaklara rağmen Nevruz kutlamalarına Türkiye’nin dört bir yanında devam edeceklerini ifade eden Yüksekdağ, "Bilsinler ki, bize her yer Nevruz. Bilsinler ki, bize her yer direniş. 21-22 Mart’a kadar yasaklara inat dört bir yanda, her sokakta, mahallede, meydanda bizler yeni yaşama olan özlemimizi ifade edeceğiz. Bizler her yerde bu özgürlük yolunda şehit düşen canlarımıza selam duracağız. Cizre’nin, Sur’un, Silopi’nin, Silvan’ın, Şırnak’ın, Nusaybin’in çocuklarına, onların hepsine selam duracağız" şeklinde konuştu.