Başbakan Binali Yıldırım tarafından kurulan 65’inci Hükümet’in ilk kabine toplantısı dün yapıldı. Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen toplantıya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık etmesi tarihe geçti. Başkanlık modeline geçiş hazırlıklarının gölgesinde ilk toplantının Beştepe’de yapılması, yeni dönemin göstergesi olarak yorumlandı. 5.5 saat süren toplantıda, başta terör olmak üzere güncel konular ele alındı,  Başbakan ve yardımcılarının görev dağılımı yapıldı. Buna göre Başbakan Binali Yıldırım’a, MGK, MİT, TOKİ, Türkiye Yatırım, Destek ve Tanıtım Ajansı, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Tanıtma Fonu Genel Sekreterliği bağlandı.
Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan ve soruları cevaplandıran Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş özetle şunları söyledi:
¥ (Yeni anayasa): Bundan kimse kaçamaz. Biz diyelim ki; 'Başkanlık' sistemini teklif ediyoruz, bir başka parti başka bir şeyi teklif edebilir. Tekliflere kulakları tıkayarak, 'biz görüşmeyiz',  'bunları gündeme getirmeyiz' demek, lafı dönüp dolaşıp kana getirmek, asla demokratik değildir.
¥ (CHP grubundaki sloganlar): Halk tarafından seçilmiş olan bir Cumhurbaşkanına ağza alınmayacak küfürlerle hakaretlerin yapılması asla kabul edilemez.
¥ (Sabancı suikastı): Cinayetin faili Fehriye Erdal’ın Türkiye’de yargılanması en doğal durumdur. Belçika makamlarının hiçbir siyasi mazerete sığınmaksızın Fehriye Erdal’ın iadesi, karşılıklı ilişkilerin, dostluğun ve hukukun gereğidir.
İLK DEFA KATILDILAR
 Beştepe’deki kabine toplantısına ilk kez Bakanlık koltuğuna oturan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ilk defa katılmış oldu. Geçmişte kabinelerde görev alan AB Bakanı Ömer Çelik ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilen Kabine toplantısında ilk kez bulunmuş oldu.
Yıldırım hükümeti ilk defa Külliye'de