Başbakan Ahmet Davutoğlu, devam eden terör operasyonlarında sonuca doğru gelindiğini, olayları organize eden “çekirdek kadroya” yaklaşıldığını söyledi.

Çok sayıda “yabancı uyruklu keskin nişancı” belirlendiğine dikkati çeken Davutoğlu, “1980’li yıllardan itibaren Cizre’de ilk kez mahallelere giriliyor. Bu çapta bir operasyon yapılıyor. Burada kararlı durmak gerekiyordu” dedi. Yeni bir güvenlik yapılanmasına gidildiğini açıklayan Davutoğlu, ilk detayları Mardin’de açıklayacağını söyledi. 

Suudi arabistan’ı ziyaret eden Başbakan Davutoğlu, başkent Riyad’da ikametine ayrılan devlet misafirhanesinde, beraberindeki gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Davutoğlu, Gündemdeki konularla ilgili şu değerlendirmeleri yaptı: 
 

ÇEKİRDEK KADROYA YAKLAŞILIYOR: 23 Temmuz’da Operasyonların başlaması doğru bir karardı. Şimdi yakalanan malzemelere baktığımızda Sur’da 11 ton mühimmat, Cizre ve Silopi’de yakalananların niçin buraya sokulduğu aşikar. Amaçları Türkiye’yi de bir ateş çemberinin içine sürüklemek. 23 Temmuz’da aldığımız kararda hedef 4 halkadan oluşan terör zincirini kırmaktı. Önce Kuzey Irak’taki teröristlere ağır bir darbe vuruldu. Aynı zamanda DEAŞ’a yönelik operasyon yapıldı. Ardından kırsalda etkili bir mücadele başlattık. Sonra şehrin etrafında mezarlık görüntüsü ile halkın üzerinde baskı kurulan yerler tümden yıkıldı. Sona doğru yaklaştıkça terör olaylarını organize eden çekirdek kadroya yaklaşıyorsunuz. Burada bir çok yabancı keskin nişancı da tespit edildi. 80’li yıllardan itibaren Cizre’de ilk kez mahallelere giriliyor. Bu çapta bir operasyon yapılıyor. Burada kararlı durmak gerekiyordu. Bütün şehirler temizleninceye kadar bu silahların tümü yakalanıncaya kadar bu mücadele sürecek.