Yeneroğlu, Stuttgart Eyalet Yüksek Mahkemesinde terör örgütü PKK mensubuna 3 yıl 8 ay hapis cezası verilmesine ilişkin, yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "Stuttgart Eyalet Yüksek Mahkemesine göre PKK, oldukça tehlikeli bir terör örgütüdür. Bu karar aynı zamanda Almanya'daki emniyet birimlerine ve savcılık makamlarına bir talimat niteliğindedir." ifadesini kullanan Yeneroğlu, PKK aktivitelerinin kararlı bir şekilde takip edilip cezalandırılması, siyasilerin de PKK terör örgütünü masum göstermemesi gerektiğini kaydetti.
Yeneroğlu, açıklamada şunları vurguladı:
"PKK sempatizanlarının ve mensuplarının Almanya'da hiçbir engelle karşılaşmadan terör örgütü propagandası yapabildiğini senelerden beri üzüntü ve hayretle takip etmekteyiz. Mahkemeye göre PKK, başta Türkiye'nin güneydoğusu olmak üzere bilhassa Türk polislerine ve askerlerine saldırılar düzenlemekte ve bu saldırılarda, sivil halk da sürekli olarak zarar görmektedir. Mahkemeye göre, PKK'nın amacı, 'saldırılar düzenleyerek Türkiye'de kasten adam öldürmek'. Mahkeme ayrıca PKK'yı, 'oldukça tehlikeli bir terör yapılanması' olarak da nitelemektedir. Her ne kadar bu açıklamalar PKK'nın terörist faaliyetlerinin ve metotlarının yanında yüzeysel kalsa da mahkemenin terör örgütünün iç yüzünü en azından ana hatlarıyla da olsa tanımış olması sevindiricidir."
Yeneroğlu, bu değerlendirmeyi emniyet birimleri ve savcılıkların da içselleştirip pratiğe dökmesi ve terör örgütü PKK'nın faaliyetlerinin ciddi bir şekilde takip edilmesi ve cezalandırılması gerektiğini kaydetti.