HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın bir süre öncesosyal medya hesabından videosunu paylaştığı Mehmet Akbal, "Tüm Türkiye'den özür diliyorum. Benden habersiz çekilen videoyu yayınladığı ve üzerimden siyaset yaptığı içinde Yüksekdağ'ı kınıyorum" dedi.

Yüksekdağ'ın sosyal paylaşım sitesindeki hesabından içinde "İnadına direneceğiz, Türkiye'yi başınıza yıkacağız" sözlerinin yer aldığı görüntülerini paylaştığı gencin, İsveç'in başkenti Stockholm'de yaşadığı ortaya çıktı. AA muhabirine açıklamalarda bulunan 18 yaşındaki Mehmet Akbal, Yüksekdağ'ın videoyu kendisinden izinsiz paylaşmasına tepki gösterdi.

Yüksekdağ'a çok kızdığını söyleyen Akbal, ''Kendisini kınıyorum, lanet ediyorum. Benim ailem AK Partili olduğu için, okulda HDP'liler devamlı (senin baban AK Partili, sen HDP'lisin) dediler. Dalga geçiyor ve baskı yapıyorlardı. Ben de gaza geldim bu talihsiz sözleri söyledim. Tüm Türkiye'den özür diliyorum. Cumhurbaşkanı ve Başbakan bizim liderimiz. Bizim tek vatanımız var o da Türkiye'' diye konuştu. İsveç'te yaşayan öğrencinin babası Ayhan Akbal da çok üzücü bir olayla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, "İki üç genç arasında yaşanan ve çocuğun izni olmadan çekilen videonun Yüksekdağ'a el altından gönderilmesi, onun da bu videoyu tereddütsüz yayınlaması ne kadar doğrudur  Ben onu da Türk kamuoyunun vicdanına bırakıyorum" ifadelerini kullandı.

"ÖZÜR DİLİYORUM"

Gençlerin topluma kazandırılması gerektiğini dile getiren baba Akbal, ''Böyle gençleri kendi siyasi emellerine alet etmek ne kadar doğrudur  Türk devletine karşı bir yanlışımız olamaz. Böyle bir olayın yaşanması hepimizi derinden üzmüştür. Çocuk kendisi özür diledi. Ben de bir baba olarak, en başta sevgili Cumhurbaşkanımız, değerli hükümet üyelerimiz ve Türkiye halkından özür diliyorum'' şeklinde konuştu.

YÜKSEKDAĞ'I MAHKEMEYE VERECEK

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ı mahkemeye vereceğini kaydeden baba Akbal, "Bunu HDP'li bir sempatizan yapsa normal karşılarım. Lider konumundaki insanların, bu çocukları, gençleri kullanması hiç hoş değil'' dedi. 

ÇOCUKLAR PKK'NIN KUCAĞINA DÜŞÜYOR

Stockholm'de 70 milletten insanın bir arada yaşadıklarını dile getiren Akbal, ''Burada PKK yok ama sempatizanları var. Bilemiyorum bu çocuklar PKK'nın kucağına mı düşüyor  Kucağına düşürülmek mi isteniyor  Devletten soğutulmak mı isteniyor  Burada en büyük görev anne ve babalara düşüyor'' ifadelerini kullandı.