Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "paralel yapı"yı eleştirdiği konuşmasında,“Türkiye’nin gizli bilgilerini bile PKK’ya veriyorlar. Bunlar nasıl dindar, bunlar nasıl milliyetçi? Bu paralel çeteyi de, terör örgütünü de, diğer terör örgütleri gibi Türkiye’den temizleyeceğiz” dedi.

Antalya’nın Finike İlçesi’nde bu yıl 1’incisi düzenlenen Uluslararası Portakal Festivali’nin açılışı yapıldı. Finike Belediyesi tarafından düzenlenen festivalin açılış törenine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Muammer Türker, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel, milletvekilleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, davetliler ve Küba, Macaristan, Azerbaycan ile Kıbrıs’tan gelen misafirler katıldı.

"Türkiye’den temizleyeceğiz"

Festivalde konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ‘paralel yapı’yı eleştirdi. Bakan Çavuşoğlu, “Türkiye’nin gizli bilgilerini bile PKK’ya veriyorlar. Bunlar nasıl dindar, bunlar nasıl milliyetçi? Bu paralel çeteyi de, terör örgütünü de, diğer terör örgütleri gibi Türkiye’den temizleyeceğiz ve sonuna kadar gideceğiz Allah’ın izniyle. Bu paralel çetenin en iyi dostu kim biliyor musunuz? PKK, DHKP-C, PYD. Bunlar yurtdışında ve her yerde Türkiye’nin aleyhine çalışıyorlar” dedi.