Kazakistan Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nin bildirdiğine göre Erdoğan'ın inisiyatifi ile yapıldığı telefon konuşmada, iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra düşürülen Rus jeti ile ilgili detaylar da konuşuldu.

KAZAK LİDERDEN KOMİSYON ÖNERİSİ

Kazak lider Nazarbayev'in, Rusya ileTürkiye arasındaki ilişkilerde gelinen noktanın endişe verici olduğunu belirttiği, olayın aydınlatılması için bir komisyonun kurulmasını önerdiği kaydedildi.

"OLUMLU İLİŞKİLER MUHAFAZA EDİLMELİ"

Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin derin temellere dayandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Nazarbayev'in, tesisi uzun yıllar süren bu olumlu ilişkilerin muhafaza edilmesi gerektiğine dikkat çektiği vurgulandı.

Nazarbayev'in, iki ülke arasında yaşanan krizin, bir an önce çözüme kavuşturulması için iki tarafın da diplomatik kanalları açık tutmasının önemine dikkat çektiği belirtildi.

NAZARBAYEV DÜNYANIN EN AKTİF 10 LİDERİ ARASINDA

Dünyanın en aktif on lideri arasında sayılan Kazakistan Lideri Nursultan Nazarbayev'in,Putin'le aralarındaki yakın ilişki biliniyor. Nazarbayev, Kırım konusunda Rusya, Ukrayna ve ABD arasında arabuluculuk için devreye girmişti.